valoterapia-ihottumavaloterapia-ihottuma

5 asiaa, jotka on tiedettävä ekseemasta

kirjoittanut Andres Jimenez | 25. huhtikuuta 2022
Oletko huomannut punaista, kutiavaa ihottumaa ihollasi? Onko sinulla kuiva, halkeileva iho, joka ei vain paranna riippumatta siitä, mitä teet? Jos näin on, saatat olla tekemisissä ekseeman kanssa.
Jos olet kuten useimmat ihmiset, et todennäköisesti ole koskaan kuullut siitä ennen. Ekseema on tila, joka saa ihon tulehtumaan tai ärtymään.
Ekseeman tarkkaa syytä ei tunneta, mutta sen uskotaan johtuvan geneettisten ja ympäristötekijöiden yhdistelmästä.
Jos sinulla on se, et ole yksin. On arvioitu, että miljoonia ihmisiä kärsii tästä tilasta.
Voi olla vaikea tietää, mitä tehdä, jos sinulla tai läheiselläsi on diagnosoitu ekseema, mutta on joitain asioita, jotka kaikkien tulisi tietää tästä ongelmasta.
Tässä blogiviestissä käsittelemme 5 asiaa, jotka sinun on tiedettävä siitä.

Se ei ole tarttuvaa

Ekseema ei ole tarttuvaa. Et voi "saataa" sitä keneltäkään toiselta. Yksi mahdollisista syistä, miksi sinulla on se, on se, että olet altis sille.
paras valohoitoihottuma 
Ekseeman puhkeaminen voi olla turhauttavaa, mutta yritä vastustaa naarmuuntumista. Naarmuuntuminen vain pahentaa ihottumaa ja voi johtaa infektioon.
Siihen ei ole parannuskeinoa, mutta on olemassa ratkaisuja, jotka voivat auttaa lievittämään oireita.
Jos olet tekemisissä sen kanssa, parasta mitä voit tehdä, on oppia mahdollisimman paljon tilasta ja siitä, mitä hoitoja on saatavilla.
Saatavilla on useita lääkkeitä, jotka voivat auttaa hallitsemaan ekseeman pahenemista. Jos sinulla on vaikeuksia hallita ekseemaasi, keskustele lääkärisi kanssa hoitovaihtoehdoista.

Ekseema ei ole vain kuiva iho

Vaikka kuiva iho on sen oire, nämä kaksi ehtoa eivät ole samat. Ekseema on krooninen sairaus, joka saa ihon tulehtumaan tai ärtymään.
Kuiva iho on a yleinen ongelma jotka voivat johtua useista tekijöistä, mukaan lukien sää, ikä ja ihonhoitotuotteet.
paras valohoitoihottuma
Kun sinulla on se, on tärkeää kosteuttaa ihoa säännöllisesti. Tämä auttaa estämään kuivumista ja ärsytystä.
On olemassa useita erilaisia ​​kosteusvoiteita, jotka on suunniteltu käytettäväksi ekseemaan taipuvaiselle iholle. Keskustele lääkärisi tai ihotautilääkärisi kanssa siitä, mikä niistä sopii sinulle.

Se ei ole vain lasten sairaus

Vaikka ihottumaa pidetään usein lasten sairaudeksi, se voi vaikuttaa kaiken ikäisiin ihmisiin. Itse asiassa National Ekseema Associationin mukaan yli 30 miljoonaa amerikkalaista kärsii tästä tilanteesta.
Se voi olla elinikäinen tila, mutta se on usein vaikein lapsuudessa. Lapset, joilla on ihottuma, voivat kokea pahenemisvaiheita, jotka kestävät viikkoja tai jopa kuukausia kerrallaan.
valoterapia ekseeman hoito
Kun lapset vanhenevat, he saattavat huomata, että heidän oireensa paranevat. Jotkut aikuiset kokevat kuitenkin edelleen vakavia ekseeman leimahduksia koko elämänsä ajan.
Ei ole mahdollista ennustaa, kuinka kauan sinulla on se tai kuinka vakava se on. Parasta, mitä voit tehdä, on oppia niin paljon kuin voit tilasta ja sen hallitsemisesta.

Ekseema voi olla yhteydessä muihin sairauksiin

Sinulla saattaa olla lisääntynyt muiden sairauksien, kuten astman ja heinänuhan, riski, jos sinulla on niitä. Tämä johtuu siitä, että ekseema liittyy usein allergioihin.
Yli 60 prosentilla sitä sairastavista ihmisistä on myös allergioita. Joten jos kärsit tästä, on tärkeää olla tietoinen muiden sairauksien riskistä.
Lisäksi monet sairaudet, kuten psoriaasi, voivat aiheuttaa oireita, jotka ovat samanlaisia ​​kuin ekseema. Jos et ole varma, onko sinulla se vai jokin muu sairaus, on tärkeää saada oikea diagnoosi.
Keskustele lääkärisi kanssa tavoista hallita allergioitasi ja vähentää muiden sairauksien kehittymisen riskiä.

Ekseema on hoidettavissa

Siihen ei ole parannuskeinoa, mutta on olemassa hoitoja, jotka voivat auttaa hallitsemaan oireita. Ihmisille, jotka kamppailevat ekseeman hallinnassa, pyydä resepti hoitovaihtoehdoista.
Saatavilla on erilaisia ​​hoitoja, mukaan lukien paikalliset voiteet ja voiteet, suun kautta otettavat lääkkeet ja valoterapiaa.
Lisäksi on monia asioita, joita voit tehdä kotona lievittääksesi oireitasi. Nämä sisältävät:

Kosteusvoiteet

Säännöllinen kosteusvoiteen levittäminen iholle voi auttaa hallitsemaan ekseeman leviämistä. Etsi tuotteita, jotka on suunniteltu käytettäväksi ekseemaan taipuvaisella iholla.
valoterapia ekseeman hoito

Ärsyttävien aineiden välttäminen

Jotkut aineet, kuten voimakkaat saippuat ja pesuaineet, voivat laukaista ekseeman pahenemisen. Jos sinulla on se, on tärkeää välttää näitä ärsyttäviä aineita.

Stressin hallinta

Stressi voi pahentaa tilannetta. Jos sinulla on vaikeuksia hallita stressitasosi, keskustele lääkärisi kanssa tavoista vähentää stressiäsi.
Se on krooninen sairaus, jota voi olla vaikea hallita. Siitä huolimatta on olemassa ratkaisuja, jotka voivat auttaa hallitsemaan oireitasi. Asianmukaisella hoidolla voit elää normaalia ja terveellistä elämää tästä tilasta huolimatta.
Sinulle paras hoito riippuu oireidesi vakavuudesta. Keskustele oikean henkilön kanssa siitä, mikä lääke sopii sinulle.
Ekseema voi olla turhauttava ja tuskallinen tila, mutta voit tehdä sen hallitsemiseksi. Oppimalla siitä niin paljon kuin voit, voit ryhtyä toimiin oireidesi hallitsemiseksi ja elämänlaadun parantamiseksi. Jos sinulla tai jollakin tutullasi on se, älä epäröi pyytää apua.

Hyödyllisiä linkkejä

Muuta ihosi solawavella

Etkö ole varma mistä aloittaa? Osallistu ihokyselyymme.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

koko kehon punavalohoito ennen ja jälkeen

Valohoito ekseemaan

kirjoittanut Andres Jimenez | 12. syyskuuta 2022
sininen valohoito ennen ja jälkeen

Ekseema, selitetty

kirjoittanut Andres Jimenez | 20. elokuuta 2022