valohoito ruusufinniinvalohoito ruusufinniin

Valoterapia ruusufinnien ja punoituksen hoitoon

kirjoittanut Elena Simmons | 08. helmikuuta 2022

Ruusufinni on tila, joka aiheuttaa punoitusta ja usein pieniä, punaisia ​​näppyjä kasvoissa, jotka voidaan joskus sekoittaa akneen tai muihin ihosairauksiin. Vaikka joillekin se voi olla kausiluonteista, ruusufinnien ja yleisen kasvojen punoituksen kanssa kamppailu voi olla uskomattoman turhauttavaa ja toisinaan elinikäistä kamppailua siitä kärsiville. Vaikka ruusufinniin ei ole lääketieteellistä parannuskeinoa, ruusufinnien kroonisten oireiden hoidossa on saavutettu monia edistysaskeleita, jotka vaihtelevat paikallisista voiteista punoituksen hoitoon, antibiootit, aknelääkkeet ja viime aikoina valoterapiaa.

ruusufinni punaisen valon hoito

Tutkimukset osoittavat, että valohoito voi merkittävästi auttaa vähentämään kasvojen punoitusta, punoitusta ja telangiektasia (tunnetaan yleisesti nimellä hämähäkkisuonet) niille, joilla on ruusufinni. On erilaisia ​​valohoitoja jotka ovat osoittaneet lupaavia tuloksia oireiden vähentämisessä, mukaan lukien laserhoito (kutsutaan myös fotodynaamiseksi hoidoksi), punaisen valon LED-hoito, punaisen ja sinisen valon hoito, ja intensiivinen pulssivalohoito (IPL). Kun valohoitoa käytetään näkyvien verisuonten hoitoon, useimmat potilaat näkivät a Näkyvien verisuonten väheneminen 50–75 % jo 1-3 hoidon jälkeen. 

Jotta valohoito onnistuisi, tarvitaan yleensä toistuvia hoitoja, jotta ihon ulkonäkö paranee. Sivuvaikutukset ovat yleensä minimaalisia mutta niiden tiedetään sisältävän tilapäistä punoitusta, ihon värin menetystä ja pieniä mustelmia.

ruusufinni punaisen valon hoito

Sen määrittämiseksi tarvitaan lisää tutkimusta kuinka kauan valohoitohoidot ovat tehokkaita ruusufinniin ja punoitusta, mutta jotkut potilaat ovat raportoineet positiivisista tuloksista 3 kuukautta ja enintään 2 vuotta kun valoterapian käyttö terapeuttisena lääkkeenä. Kuten aina, keskustele ihotautilääkärisi kanssa parhaan mahdollisen hoitosuunnitelman laatimiseksi. 

Muuta ihosi solawavella

Etkö ole varma mistä aloittaa? Osallistu ihokyselyymme.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

parasta kotona punaisen valon hoitoa

Punaisen valon hoidon käyttäminen ihon sävyn tasapainottamiseen

kirjoittanut Jazmine Roxas | 05. elokuuta 2023
punaisen valon terapiaa

Mikrovirrat, selitetty

kirjoittanut Andres Jimenez | 2. syyskuuta 2022
punaisen valon hoito rikkoutuneille kapillaareille

Rikkoutuneita kapillaareja on helpompi hoitaa kuin uskotkaan

Miten mikrovirta toimii?

kirjoittanut Andres Jimenez | 27. elokuuta 2022