punaisen ja sinisen valon hoitopunaisen ja sinisen valon hoito

Mitkä ihonhoitotuotteet sopivat parhaiten ihoongelmiisi? Ota meidän 1 minuutin ihokysely

5 asiaa, jotka sinun on tiedettävä psoriaasista

kirjoittanut Andres Jimenez | 12. elokuuta 2022
Psoriasis on ihosairaus, joka vaikuttaa miljooniin ihmisiin kaikkialla maailmassa. Se voi olla hyvin kiusallista ja aiheuttaa paljon itsetietoisuutta siitä kärsiville.
Psoriasis on iho-ongelma, jossa ihosolut kasvavat liian nopeasti. Keho ei irrota näitä ylimääräisiä ihosoluja, mikä johtaa paksuihin, hilseileviin ihoalueisiin.
Se voi esiintyä missä tahansa kehon osassa, mutta yleisimmin sitä esiintyy päänahassa, polvissa ja kyynärpäissä.
Psoriaasiin ei ole parannuskeinoa, mutta on olemassa hoitoja, jotka voivat auttaa hallitsemaan oireita. Joillakin ihmisillä voi esiintyä vain muutamia pahenemisvaiheita vuodessa, kun taas toisilla niitä voi esiintyä useammin.
Jos olet yksi monista ihmisistä, joilla on se, on tärkeää, että tiedät siitä mahdollisimman paljon.
Tässä blogiviestissä käsittelemme 5 asiaa, jotka sinun on tiedettävä siitä. Nämä ovat erittäin tärkeitä asioita tietää, ja toivomme, että tämän viestin loppuun mennessä ymmärrät paremmin, mitä psoriasis on ja miten sitä hoidetaan.
punaisen ja sinisen valon hoito

Se ei ole tarttuvaa

Ensinnäkin psoriasis ei ole tarttuvaa. Et voi saada sitä toiselta tai antaa toiselle.
On tärkeää tietää tämä, koska monet ihmiset ajattelevat voivansa saada sen muilta. Tämä ei yksinkertaisesti ole totta.
Tämä tila johtuu yliaktiivisesta immuunijärjestelmästä. Keho hyökkää vahingossa terveitä ihosoluja vastaan, mikä johtaa hilseilevän ihon peittämien laikkujen muodostumiseen.
Vaikka se ei ole tarttuvaa, se voi olla perinnöllistä. Jos sinulla on perheenjäsen, joka kärsii tästä sairaudesta, saatat todennäköisemmin kehittää sen itse.

Psoriaasityyppejä on erilaisia

Sitä on 5 eri tyyppiä, joista jokaisella on omat oireensa.

Plakkipsoriaasi

Tämä on yleisin psoriaasin tyyppi. Se aiheuttaa kohonneita, punaisia ​​läiskiä, ​​jotka ovat peitetty valkoisilla tai hopeisilla suomuilla. Nämä laastarit voivat olla kutiavia ja kivuliaita.

Guttate Psoriasis

Tämä kehittyy usein lapsilla tai nuorilla aikuisilla. Sille on ominaista pienet punaiset täplät iholla.
punaisen ja sinisen valon hoito

Käänteinen psoriaasi

Vaikuttaa ihoon sukuelinten ympärillä, rintojen alla ja muilla alueilla, joissa iho hankaa yhteen. Se on merkitty punaisilla, tulehtuneilla laastareilla, joita ei ole peitetty suomuilla.

Pustulaarinen psoriaasi

Tämä aiheuttaa iholle pieniä, mätänäisiä kuoppia. Se löytyy yleensä käsistä tai jaloista.

Erytroderminen psoriasis

Tämä on harvinaisin psoriasis, mutta se voi olla vakavin. Se saa ihon punastumaan ja hilseilemään ja voi johtaa vakavaan kutinaan.
Näillä on erilaisia ​​vaikutuksia kehoon, mutta ne kaikki voivat olla tuskallisia ja voivat aiheuttaa paljon epämukavuutta.

Psoriaasi voidaan hoitaa

Vaikka siihen ei ole parannuskeinoa, niitä on hoidot jotka voivat auttaa lievittämään oireita.
paras punaisen ja sinisen valon hoito
Paikallisia hoitoja, kuten voiteita ja voiteita, voidaan levittää suoraan sairastuneille alueille. Nämä voivat auttaa vähentämään tulehdusta ja kutinaa.
Systeemiset lääkkeet otetaan suun kautta tai ruiskeena. Ne toimivat koko kehossa hidastaen yliaktiivista immuunijärjestelmää.
Valoterapia on toinen ratkaisuvaihtoehto, joka sisältää ihon altistamisen ultraviolettivalolle. Tämä voi auttaa vähentämään psoriaasin oireita.
Jos kärsit siitä, on tärkeää keskustella lääkärisi kanssa sinulle parhaista hoitovaihtoehdoista.

Psoriaasi ei johdu huonosta hygieniasta

Toinen yleinen väärinkäsitys psoriaasista on, että se johtuu huonosta hygieniasta. Tämä ei ole totta. Se ei johdu lialta tai bakteereista. Se ei myöskään ole infektio.
Voit saada sen, vaikka olisit maailman puhtain ihminen. Tämä tilanne ei johdu mistään siitä, mitä olet tehnyt tai jättänyt tekemättä.
Kun ihmiset kuulevat, että psoriasis ei ole tarttuvaa, he usein ajattelevat, että sen täytyy johtua huonosta hygieniasta. Näin ei yksinkertaisesti ole.
Sen oireiden käsitteleminen voi olla turhauttavaa. Mutta on tärkeää muistaa, että et ole yksin.

Se on krooninen tila

Psoriasis on krooninen sairaus, mikä tarkoittaa, että se on pitkäkestoinen. Se voi mennä remissioon, mikä tarkoittaa, että oireet voivat kadota hetkeksi. Se tulee kuitenkin aina takaisin.
Jos sinulla on se, on tärkeää olla kärsivällinen. Tila voi olla vaikea käsitellä, mutta hoitoja ja kotona oleviin laitteisiin jotka voivat auttaa hallitsemaan oireita.
On suositeltavaa käydä lääkärissä. He voivat diagnosoida tilan ja keskustella parannusvaihtoehdoista kanssasi.
Se voi olla turhauttava ja kiusallinen tila. Mutta on tärkeää pitää mielessä, että saatavilla on hoitoja, jotka voivat auttaa hallitsemaan oireita. Oikealla hoidolla voit elää normaalia ja terveellistä elämää.
Nämä ovat vain muutamia asioita, jotka sinun on tiedettävä siitä. On tärkeää keskustella lääkärin kanssa, jos epäilet, että sinulla saattaa olla tämä sairaus. He voivat auttaa diagnosoimaan sen ja määrittämään sinulle parhaan hoitomuodon.
Psoriaasi ei ole häpeä, ja oikealla tiedolla voit oppia hallitsemaan sitä ja ehkäisemään sen puhkeamista.

Hyödyllisiä linkkejä

Oletko valmis muuttamaan ihoasi Solawaven avulla? Hanki henkilökohtainen rutiini

Muuta ihoasi solawavella

Aiheeseen liittyvät artikkelit

sininen vaalea ihonhoito

Valohoito psoriaasille

kirjoittanut Andres Jimenez | 13. syyskuuta 2022