Punaisen valon hoito ja sen sovellus tulehduksen hoitoonPunaisen valon hoito ja sen sovellus tulehduksen hoitoon

Mitkä ihonhoitotuotteet sopivat parhaiten ihoongelmiisi? Ota meidän 1 minuutin ihokysely

Punaisen valon hoito ja sen sovellus tulehduksen hoitoon

kirjoittanut Jazmine Roxas | 23. kesäkuuta 2023
Tulehdus on kehon luonnollinen reaktio vammaan tai infektioon. Vaikka se on välttämätöntä paranemisprosessille, krooninen tulehdus voi johtaa erilaisiin sairauksiin ja tiloihin, kuten niveltulehdukseen, sydänsairauksiin ja diabetekseen. Onneksi, punaisen valon terapiaa, ei-invasiivinen hoito, on havaittu vähentävän tulehdusta kehon eri osissa. Tässä artikkelissa kuvataan kattavasti punaisen valon hoitoa ja sen käyttöä tulehduksen hoitoon.
hoitaa tulehdusta punavalohoidolla

Mikä on tulehdus?

Tulehdus on prosessi, jossa kehon immuunijärjestelmä reagoi vammaan, infektioon tai ärsytykseen. Kun näin tapahtuu, keho tuottaa valkoisia verisoluja, jotka vapauttavat kemikaaleja taistelemaan vieraita aineita vastaan. Tämä aiheuttaa turvotusta, punoitusta, lämpöä ja kipua. Vaikka akuutti tulehdus on välttämätön paranemiselle, krooninen tulehdus voi johtaa erilaisiin sairauksiin.
Tulehduksen oireita ovat punoitus, turvotus, kuumuus, kipu ja toiminnan menetys. Tulehduksen syitä ovat infektiot, vammat, autoimmuunihäiriöt ja altistuminen ärsyttäville aineille. Lyhyellä aikavälillä tulehdus voi olla hyödyllistä, mutta jos se jatkuu, se voi johtaa krooniseen tulehdukseen ja tulehdussairauksiin, kuten niveltulehdus, lupus, tulehduksellinen suolistosairaus ja psoriaas.

Mitä on punaisen valon terapia?

Punaisen valon hoito, joka tunnetaan myös nimellä matalan tason valohoito tai fotobiomodulaatiohoito, sisältää kehon altistamisen alhaiselle punaiselle tai lähi-infrapunavalolle. Valo stimuloi kehon luonnollisia paranemisprosesseja, mukaan lukien tulehdusta ehkäisevien molekyylien vapautumista, jotka voivat vähentää tulehdusta ja kipua.
Se annetaan yleensä laitteella, joka lähettää punaista tai lähellä infrapunavaloa. Valo tunkeutuu ihon läpi ja imeytyy mitokondrioihin, solun energiantuottajiin. Tämä laukaisee sarjan biologisia prosesseja, mukaan lukien ATP:n (solun energiavaluutta) tuotannon ja tulehdusta ehkäisevien molekyylien vapautumisen.

Punaisen valon hoidon edut tulehduksille

Tutkimukset ovat osoittaneet, että punaisen valon hoidolla on useita etuja tulehdukseen. Jotkut näistä eduista ovat:

Tulehduksen vähentäminen

Tutkimukset ovat osoittaneet, että punaisen valon hoito voi vähentää tulehdusta kehon eri osissa, mukaan lukien iho, nivelet ja lihakset. Esimerkiksi Journal of Investigative Dermatology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että punaisen valon hoito vähensi tulehdusta ja paransi ihohaavojen paranemista hiirillä. Toisessa Journal of Photochemistry and Photobiology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että punaisen valon hoito vähensi tulehdusta niveltulehdusta sairastavilla rotilla.

Kivun vähentäminen

Tulehduksen vähentämisen lisäksi punaisen valon hoidon on havaittu vähentävän kipua. Journal of Physical Therapy Science -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että punaisen valon hoito vähensi kipua ja tulehdusta potilailla, joilla on polven nivelrikko. Toisessa Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että punaisen valon hoito vähensi kipua ja tulehdusta psoriaasipotilailla.

Parantunut ihon kunto

Punaisen valon hoidon on myös havaittu parantavan ihon terveyttä. Journal of Investigative Dermatology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että punaisen valon hoito paransi hiirten ihohaavojen paranemista. Toisessa Journal of Cosmetic and Laser Therapyssa julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että punaisen valon hoito paransi kasvojen ihon ulkonäköä naisilla.
punaisen valon terapiaa

Punaisen valon hoito tiettyihin tulehdustiloihin

Punaisen valon hoidon on havaittu olevan tehokas erilaisten tulehdustilojen hoidossa. Tässä muutamia esimerkkejä:
  • Akne ja ihotulehdus - Sen on havaittu olevan tehokas aknen ja muiden ihotulehdusten hoidossa. Journal of Cosmetic Dermatology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että punaisen valon hoito paransi aknea ja vähensi tulehdusta potilailla, joilla oli lievä tai kohtalainen akne. Toisessa Journal of Investigative Dermatology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että punaisen valon hoito paransi ihohaavojen paranemista hiirillä.
  • Niveltulehdus ja niveltulehdus - Punaisen valon hoidon on myös osoitettu olevan tehokas niveltulehduksen ja niveltulehduksen hoidossa. Journal of Photochemistry and Photobiology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa kävi ilmi punaisen valon terapiaa vähensi tulehdusta ja paransi niveltulehduksen oireita rotilla. Toisessa Journal of Clinical and Diagnostic Research -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että punaisen valon hoito paransi nivelten liikkuvuutta ja vähensi kipua potilailla, joilla on polven nivelrikko.
  • Tulehduksellinen suolistosairaus - Tällä voi myös olla myönteinen vaikutus tulehdukselliseen suolistosairauteen (IBD). World Journal of Gastroenterology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että punaisen valon hoito vähensi tulehdusta ja paransi IBD:n oireita rotilla. Toisessa Journal of Photochemistry and Photobiology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että punaisen valon hoito vähensi tulehdusta ja paransi paksusuolen haavojen paranemista rotilla.

Kuinka hoitaa tulehdusta punaisen valon hoidolla

Jos olet kiinnostunut kuinka vähentää tulehdusta punaisen valon terapiassa on muutamia asioita, jotka sinun tulee pitää mielessä:

Neuvottele terveydenhuollon ammattilaisen kanssa

Ennen kuin aloitat uuden hoidon, on aina hyvä neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Ne voivat auttaa sinua päättämään, onko punaisen valon terapiaa sopii sinun tilallesi ja voi antaa ohjeita hoidon tehokkaaseen käyttöön.

Käytä oikeaa laitetta

Jotta saat eniten irti punaisen valon hoidosta, on tärkeää käyttää oikeaa laitetta. Markkinoilla on monia erilaisia ​​laitteita kämmenlaitteista suuriin paneeleihin. Varmista, että valitset tarpeisiisi sopivan laitteen, joka on osoittautunut tehokkaaksi kliinisissä tutkimuksissa.

Noudata hoitosuunnitelmaa

Jotta saat parhaat tulokset punaisen valon hoidosta, on tärkeää noudattaa hoitosuunnitelmaa. Tämä voi sisältää päivittäisiä hoitoja tietyn ajanjakson ajan tai erityistä hoito-ohjelmaa, joka on räätälöity yksilöllisiin tarpeisiisi. Muista noudattaa terveydenhuollon ammattilaisen tai laitteen valmistajan antamia ohjeita.
miten tulehdusta hoidetaan
Punaisen valon hoito on ei-invasiivinen hoito, jonka on havaittu olevan tehokas vähentämään tulehdusta eri kehon osissa. Käynnistämällä kehon luonnollisia paranemisprosesseja, punaisen valon hoito voi auttaa vähentämään kipua, parantamaan ihon terveyttä ja hoitamaan tulehduksellisia tiloja, kuten niveltulehdusta ja tulehduksellista suolistosairautta. Jos olet kiinnostunut kokeilemaan punavalohoitoa tulehduksen hoitoon, ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen, käytä oikeaa laitetta ja noudata yksilöllisiin tarpeisiisi räätälöityä hoitosuunnitelmaa.

Oletko valmis muuttamaan ihoasi Solawaven avulla? Hanki henkilökohtainen rutiini

Muuta ihoasi solawavella

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Punaisen valon hoito ja seerumi: uudet parhaat ystäväsi

Punaisen valon hoito ja seerumi: uudet parhaat ystäväsi

kirjoittanut Andres Jimenez | 09. helmikuuta 2024