valohoito ruusufinniinvalohoito ruusufinniin

Valoterapia ruusufinniin

kirjoittanut Andres Jimenez | 26. elokuuta 2022
Ruusufinni on krooninen sairaus, joka aiheuttaa kasvojen punoitusta ja tulehdusta. Vaikka ruusufinniin ei ole parannuskeinoa, saatavilla on hoitoja, jotka voivat auttaa hallitsemaan oireita. Yksi tällainen hoito on valohoito, jota voidaan käyttää ruusufinniin liittyvän punoituksen ja tulehduksen vähentämiseen.
Tässä blogiviestissä keskustelemme siitä, kuinka valohoito voi olla potentiaalisesti tehokas hoito ruusufinniin. Annamme myös vinkkejä parhaaseen käyttöön valohoito ruusufinniin.
Jos sinulla on ruusufinni, tiedät, että se voi olla turhauttavaa käsitellä. Punoitusta ja tulehdusta voi olla vaikea peittää, ja jatkuvat leimahdukset voivat olla tuskallisia ja epämukavia.

Ruusufinni syyt

Ruusufinni johtuu geneettisten ja ympäristötekijöiden yhdistelmästä. Tarkkaa syytä ei tunneta, mutta sen uskotaan liittyvän tiettyjen aineiden liikatuotantoon ihossa. Tämä voi johtaa tulehdukseen ja verisuonten laajentumiseen, mikä johtaa ruusufinniin liittyvään tyypilliseen punotukseen ja turvotukseen.
ruusufinni aiheuttaa

Ruusufinni laukaisijat

Ruusufinniä voivat pahentaa tietyt laukaisevat tekijät, kuten auringolle altistuminen, stressi, alkoholin käyttö ja mausteiset ruoat. On tärkeää välttää näitä laukaisimia, jos mahdollista, koska ne voivat pahentaa tilaa. Ruusufinniin ei ole parannuskeinoa, mutta saatavilla on hoitoja, jotka voivat auttaa hallitsemaan oireita. Yksi tällainen hoito on valohoito.

Ruusufinni hoidot

Valohoito on hoito, joka voi auttaa vähentämään ruusufinnin oireita. Se toimii altistamalla ihon tietyille valon aallonpituuksille, mikä auttaa tappamaan bakteerit, jotka voivat aiheuttaa tulehdusta ja punoitusta ihossa. Se voi myös auttaa stimuloimaan kollageenin tuotantoa, mikä voi auttaa parantamaan ihon ulkonäköä

Valoterapia ruusufinniin

Valoterapia otettiin ensin käyttöön aknen hoitona, mutta sen on sittemmin osoitettu olevan tehokas myös ruusufinnien hoidossa. Valohoitoa voidaan tehdä osana laserhoitoa tai itsenäisenä hoitona.
valohoito ruusufinniin

Erilaisia ​​valohoitoja

Valohoitoja on useita erilaisia.

Punaisen valon terapia

Punaisen valon terapia on yleisin ruusufinnien hoitoon käytetty valohoito. Se sisältää ihon altistamisen punaisille valon aallonpituuksille, minkä on osoitettu vähentävän tehokkaasti tulehdusta ja punoitusta.

Punaisen valon hoito ruusufinniin

Sinisen valon terapia

Sinisen valon terapia käyttää sinisiä valon aallonpituuksia tappaakseen bakteerit, jotka voivat aiheuttaa tulehdusta ihossa. Sinivalohoitoa käytetään usein yhdessä muiden hoitojen, kuten paikallisten antibioottien, kanssa.

Sinisen valon hoito ruusufinniin

Led-valoterapia

LED-valoterapia on uudempi valoterapia, jossa käytetään LED-valoja perinteisten lasereiden sijaan. LED-valojen uskotaan olevan yhtä tehokkaita kuin perinteiset laserit, mutta ne ovat paljon halvempia.

Hyödyllisiä linkkejä

Muuta ihosi solawavella

Etkö ole varma mistä aloittaa? Osallistu ihokyselyymme.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

punaisen valon hoito ruusufinniin

Ruusufinni, selitetty

kirjoittanut Andres Jimenez | 10. syyskuuta 2022
punaisen valon hoito ruusufinniin

5 asiaa, jotka sinun tulee tietää ruusufinnistä

kirjoittanut Andres Jimenez | 12. elokuuta 2022