aknen punainen valoaknen punainen valo

5 kotihoitoa hormonaaliseen akneen

kirjoittanut Andres Jimenez | 2. syyskuuta 2022
Kärsitkö hormonaalisesta aknesta? Jos näin on, et ole yksin. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa kärsivät hormonaalisesta aknesta joka vuosi. Hyvä uutinen on, että monet kotihoitoja voidaan käyttää tämän tilan hoitoon.
Tässä blogiviestissä keskustelemme viidestä suosituimmasta hormonaalisen aknen kotihoidosta. Puhumme myös siitä, kuinka kutakin lääkettä käytetään ja millaisia ​​tuloksia voit odottaa. Joten, jos etsit luonnollista tapaa hoitaa hormonaalista akneasi, jatka lukemista!

Mitä odottaa kodin hormonaalisista aknelääkkeistä?

aknen punainen valo
Kotihoitoja hormonaaliseen akneen voi olla erittäin tehokas. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tulokset vaihtelevat henkilöstä toiseen. Jotkut ihmiset saattavat nähdä ihossaan dramaattisen parannuksen kotihoidon jälkeen, kun taas toiset voivat nähdä vain pienen muutoksen. On myös tärkeää huomata, että kotihoito voi kestää useita viikkoja tai jopa kuukausia tuottaakseen tuloksia. Kärsivällisyys on avainasemassa käytettäessä kotihoitoja hormonaalisen aknen hoitoon.
Nyt kun olemme keskustelleet siitä, mitä voit odottaa hormonaalisen aknen kotihoidoista, katsotaanpa joitain suosituimmista vaihtoehdoista.

Omenasiiderietikka

Yksi suosittu kotihoito hormonaaliseen akneen on omenaviinietikka. Tämä luonnollinen ainesosa on tehokas erilaisten ihosairauksien, mukaan lukien aknen, hoidossa.
Käytä tätä lääkettä yksinkertaisesti levittämällä pieni määrä omenaviinietikkaa vanulappuun ja levittämällä sitä vaurioituneelle alueelle. Anna vaikuttaa noin 15 minuuttia ja huuhtele sitten pois lämpimällä vedellä. Sinun tulee tehdä tämä kerran tai kahdesti päivässä saadaksesi parhaat tulokset.

Teepuuöljy

Teepuuöljy on toinen suosittu kotihoito hormonaaliseen akneen. Tällä luonnollisella öljyllä on voimakkaita antibakteerisia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä tehokkaan aknen hoidossa.
Levitä tätä lääkettä yksinkertaisesti muutama tippa teepuuöljyä pumpulipalloon ja levitä sitä vaurioituneelle alueelle. Levitä tuotetta kasvoillesi ja anna vaikuttaa 15 minuuttia ennen kuin huuhtelet pois lämpimällä vedellä. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi sinun tulee tehdä tämä kerran tai kahdesti päivässä.

Vihreä tee

Vihreä tee on toinen suosittu kotihoito hormonaaliseen akneen. Tämä luonnollinen ainesosa sisältää tehokkaita antioksidantteja, jotka voivat auttaa vähentämään tulehdusta ja aknea.
Käytä tätä hoitoa seuraavasti: yksinkertaisesti liota vihreää teepussia kuumassa vedessä noin kolme minuuttia. Poista teepussi ja anna sen jäähtyä hieman. Levitä sitten vaurioituneelle alueelle. Kun epoksi on kovettunut, valuta seos siivilällä. Anna sen kuivua noin 15 minuuttia ennen kuin huuhtelet lämpimällä vedellä. Sinun tulee tehdä tämä kerran tai kahdesti päivässä saadaksesi parhaat tulokset.

Aloe Vera

Aloe vera on kasvi, joka voi toimia mm ihonhoitoseerumi ja sitä käytetään yleisesti erilaisten ihosairauksien, mukaan lukien aknen, hoitoon. Se sisältää anti-inflammatorisia ja antibakteerisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa vähentämään aknea.
Tätä kotihoitoa varten ota pieni määrä aloe vera -geeliä ja levitä sitä vaurioituneelle alueelle. Levitä tuotetta tasaisesti kasvoillesi varoen joutumasta silmiin. Anna sen vaikuttaa 15 minuuttia, ennen kuin huuhtelet sen kokonaan pois lämpimällä vedellä. Parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi tee se kerran tai kahdesti päivässä.

Ruokavalio ja liikunta

aknen punainen valo

Viides ja viimeinenl kotihoito hormonaaliseen akneen on varmistaa, että syöt terveellisesti ja harrastat säännöllistä liikuntaa. Runsaasti tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita sisältävä ruokavalio voi auttaa säätelemään hormonitasoja ja vähentämään aknen puhkeamista. Liikunta voi myös auttaa säätelemään hormonitasoja ja vähentämään stressiä, joka voi johtaa akneen. Varmista siis, että syöt oikein ja harjoittelet runsaasti, jos haluat selvittää hormonaalisen aknen!
Siinä se on! Viisi kotihoitoa hormonaaliseen akneen, joita voit aloittaa jo tänään. Muista, että tulokset vaihtelevat henkilöstä toiseen, joten ole kärsivällinen ja johdonmukainen valitsemasi lääkkeen kanssa. Ja jos et näe toivomiasi tuloksia, älä epäröi kokeilla toista. Pienellä yrityksen ja erehdyksen avulla löydät varmasti sinulle sopivan kotihoidon!

Muuta ihosi solawavella

Etkö ole varma mistä aloittaa? Osallistu ihokyselyymme.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

punaisen valon ja sinisen valon hoito

Kuinka sininen valohoito estää aknen puhkeamista

kirjoittanut Jazmine Roxas | 11. elokuuta 2023
aknen valohoito

Akne: kattava opas

kirjoittanut Andres Jimenez | 14. syyskuuta 2022
punaisen valon terapia akne

Akne, selitetty

kirjoittanut Andres Jimenez | 11. syyskuuta 2022