punaisen valon hoidon tuloksetpunaisen valon hoidon tulokset

5 asiaa, jotka sinun tulee tietää aknesta

kirjoittanut Andres Jimenez | 24. huhtikuuta 2022
Akne on ihosairaus, joka vaikuttaa miljooniin ihmisiin kaikkialla maailmassa. Se voi aiheuttaa paljon hämmennystä ja voi vaikuttaa negatiivisesti itsetuntoon.
Tämä tila voi johtua useista eri asioista, kuten hormoneista, tietyistä lääkkeistä ja jopa ruokavaliosta.
Jos olet yksi monista ihmisistä, jotka kärsivät aknesta, on tärkeää ymmärtää, mikä aiheuttaa tämän tilan ja miten sitä hoidetaan.
Tässä blogiviestissä käsittelemme 5 asiaa, jotka sinun on tiedettävä siitä. Annamme tietoa sen syistä, oireista ja hoitovaihtoehdoista.

Aknen syynä on yleensä hormonaalinen epätasapaino

Akne johtuu useista eri asioista, mutta yleisin syy on hormonaalinen epätasapaino. Kun hormonit ovat epätasapainossa, se voi laukaista öljyntuotannon lisääntymisen.
punaisen valon hoidon tulokset
Tämä ylimääräinen öljy voi tukkia huokosesi ja vangita bakteereja. Tuloksena oleva tulehdus voi johtaa näppylöiden, valkopäiden ja mustapäiden muodostumiseen.
Se on yleisin murrosiässä, jolloin hormonitasot vaihtelevat. Se voi kuitenkin vaikuttaa myös aikuisiin. Naiset ovat erityisen alttiita hormonaaliselle aknelle raskauden, vaihdevuosien aikana ja muina aikoina, kun heidän hormonitasonsa muuttuvat.
Lisäksi jotkin ehkäisypillerit ja muut lääkkeet voivat myös aiheuttaa hormonaalisia muutoksia, jotka johtavat akneen.
Jos epäilet aknen johtuvan hormonaalisesta epätasapainosta, on tärkeää keskustella lääkärisi kanssa. He voivat määrätä lääkkeitä, jotka auttavat säätelemään hormonitasi ja puhdistamaan ihoasi.

Tietyt lääkkeet voivat aiheuttaa aknea

Tietyt lääkkeet voivat aiheuttaa tai pahentaa aknea. Näitä ovat steroidit, testosteroni, tietyt antikonvulsantit ja litium.
Lääkkeet voivat aiheuttaa sen lisäämällä öljyn tuotantoa tai aiheuttamalla tulehdusta.
punaisen valon hoidon tulokset
Voit ehkä vaihtaa toiseen lääkkeeseen, joka ei aiheuta aknea. Vaihtoehtoisesti lääkärisi voi määrätä lääkkeitä aknen hallintaan.
Kun käytät näitä lääkkeitä, on tärkeää noudattaa ohjeita huolellisesti ja keskustella lääkärisi kanssa, jos sinulla on sivuvaikutuksia, mukaan lukien akne.
On kuitenkin olemassa useita lääkkeitä, jotka voivat auttaa sen hoidossa. Näitä ovat retinoidit, antibiootit ja ehkäisypillerit.
Lääkärit voivat määrätä toisen lääkkeen, jos sinulla on sivuvaikutuksia nykyisestä lääkkeestäsi.

Ruokavaliolla voi olla merkitystä akneen

Ruokavalio voi myös olla syy akneen. Ruoat, jotka sisältävät paljon sokeria ja jalostettuja hiilihydraatteja, voivat aiheuttaa piikkejä verensokerissa.
Nämä piikit voivat laukaista tulehdusta ja johtaa näppylöiden muodostumiseen.
Tämän lisäksi maitotuotteet ja runsaasti tyydyttynyttä rasvaa sisältävät ruoat voivat myös aiheuttaa aknea.
parhaat punaisen valon hoidon tulokset
Tämä voi johtaa öljyntuotannon lisääntymiseen ja tulehdukseen. Ruoat, jotka sisältävät runsaasti tyydyttyneitä ja transrasvoja, voivat myös tukkia huokoset ja laukaista ihottumia.
Voit myös keskustella rekisteröidyn ravitsemusterapeutin kanssa. Ne voivat auttaa sinua tunnistamaan elintarvikkeet, jotka voivat laukaista aknen, ja laatia suunnitelman niiden välttämiseksi.
Sen ehkäisemiseksi on tärkeää syödä terveellistä ruokavaliota, jossa on vähän sokeria, puhdistettuja hiilihydraatteja ja tyydyttynyttä rasvaa.

Tietyt ruoat voivat pahentaa aknea

Ei ole tieteellistä näyttöä väitteen tueksi, että tietyt elintarvikkeet voivat aiheuttaa aknea. Jotkut ihmiset kuitenkin huomaavat, että heidän aknensa paranee, kun he välttävät maitotuotteita ja runsaasti sokeria tai hiilihydraatteja sisältäviä ruokia.
Sitä voi myös pahentaa stressi. Kun olet stressaantunut, kehosi tuottaa kortisolia. Tämä hormoni voi lisätä öljyn tuotantoa ja tulehdusta.
Jos luulet, että stressi voi pahentaa akneasi, on tärkeää löytää tapoja rentoutua ja vähentää stressitasoasi. Tämä voi sisältää harjoittelua, joogaa tai meditaatiota.
On tärkeää keskustella ihotautilääkärin kanssa. Ne voivat auttaa sinua tunnistamaan mahdolliset laukaisijat ja laatimaan sinulle sopivan aknen hoitosuunnitelman.

Se voidaan hoitaa

Aknea voidaan hoitaa useilla eri lääkkeillä. Näitä ovat retinoidit, antibiootit ja ehkäisypillerit.
Niitä on myös paljon ihonhoito-tuotteita joka voi auttaa sen hoidossa. Jotkut näistä ovat puhdistusaineita, väriaineita, seerumit ja pistehoidot.
Voit myös keskustella lääkärisi kanssa laserhoidosta tai valoterapiaa. Nämä hoidot voivat auttaa vähentämään tulehdusta ja puhdistamaan ihoa.
Lääkärisi voi auttaa sinua valitsemaan oikean hoidon aknellesi sen vaikeusasteen ja yksilöllisten tarpeidesi perusteella.
valohoito aknen hoitoon
Vakavissa tapauksissa isotretinoiinia voidaan määrätä. Tällä lääkkeellä voi olla vakavia sivuvaikutuksia, joten on tärkeää keskustella riskeistä ja hyödyistä lääkärisi kanssa ennen hoidon aloittamista.
Se voi olla turhauttava ja kiusallinen tila. On kuitenkin tärkeää muistaa, että et ole yksin. Miljoonat ihmiset kaikkialla maailmassa kärsivät siitä.
Oikealla hoidolla on mahdollista puhdistaa ihosi ja saada itseluottamuksesi takaisin.
Akne ei ole vain teini-ikäisten ongelma. Itse asiassa aikuisten akne on yhä yleisempää. Siihen on saatavilla useita erilaisia ​​hoitoja, mutta on tärkeää neuvotella ihotautilääkärin kanssa parhaan hoitotavan löytämiseksi.
Se on yleinen ihosairaus, joka voi johtua useista eri tekijöistä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että sitä voidaan hoitaa. Jos sinulla on vaikeuksia sen kanssa, on tärkeää keskustella lääkärisi kanssa. He voivat auttaa sinua löytämään oikean hoidon ihollesi.

Muuta ihosi solawavella

Etkö ole varma mistä aloittaa? Osallistu ihokyselyymme.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

punaisen valon ja sinisen valon hoito

Kuinka sininen valohoito estää aknen puhkeamista

kirjoittanut Jazmine Roxas | 11. elokuuta 2023
aknen valohoito

Akne: kattava opas

kirjoittanut Andres Jimenez | 14. syyskuuta 2022
punaisen valon terapia akne

Akne, selitetty

kirjoittanut Andres Jimenez | 11. syyskuuta 2022