punaisen valon terapia aknepunaisen valon terapia akne

Akne, selitetty

kirjoittanut Andres Jimenez | 11. syyskuuta 2022
Akne on ihosairaus, joka vaikuttaa miljooniin ihmisiin maailmanlaajuisesti. Se voi aiheuttaa fyysistä ja henkistä kärsimystä, ja joillekin ihmisille sitä voi olla vaikea hoitaa. Tässä blogiviestissä keskustelemme siitä, mitä akne on, eri aknen tyyppejä ja kuinka vähentää aknen puhkeamista. Toivomme, että nämä tiedot auttavat sinua ymmärtämään ihoasi paremmin ja tekemään tietoisia päätöksiä aknen hoitosuunnitelmastasi!

Mikä on akne?

Se on ihon tila, joka ilmenee, kun karvatupet tukkeutuvat öljystä ja kuolleista ihosoluista. Tukkeutuneet follikkelit voivat sitten tulehtua tai tulehtua, mikä johtaa näppyihin, mustapäihin, valkopäihin tai kystiin. Aknea voi esiintyä kasvoissa, kaulassa, rinnassa, selässä, hartioissa ja käsivarsissa.
punaisen valon terapia akne

Aknen tyyppejä on useita:

Mustapäitä

Pienet kuoppia, jotka ilmestyvät ihon pinnalle. Ne johtuvat tukkeutuneista huokosista, jotka ovat täynnä öljyä ja kuolleita ihosoluja. Mustapäät eivät yleensä ole kipeitä, mutta voivat olla rumia.

Valkopäät

Myös ostoskeskuksen näppylöitä, jotka muodostuvat ihon pinnalle. Ne eroavat mustapäistä siinä, että ne ovat täynnä mätä. Valkopäät voivat olla tuskallisia, ja niitä pidetään usein vakavampina kuin mustapäitä.

Näppylöitä

Ne ovat pieniä, punaisia ​​kuoppia, joita esiintyy, kun karvatupet tulehtuvat tai tulehtuvat. Finnit voivat olla erittäin tuskallisia ja voivat johtaa arpeutumiseen.

Kystat

Suuret mätätäyteiset kuoppia, jotka esiintyvät syvällä ihossa. Kystat voivat olla erittäin tuskallisia ja voivat aiheuttaa pysyviä arpia.
punaisen valon terapia akne

Aknen syyt:

  • Hormonaaliset muutokset, kuten murrosiän, raskauden tai vaihdevuosien aikana tapahtuvat muutokset, voivat laukaista puhkeamisen.
  • Tietyt lääkkeet, kuten steroidit, ehkäisypillerit ja jotkut psykoosilääkkeet, voivat myös olla syynä.
  • Rasvainen tai öljyinen kosmetiikka voi tukkia huokoset ja johtaa ihottumiin.
  • Stressi voi pahentaa puhkeamista.

Kuinka ehkäistä aknea:

Vaikka se liittyy yleisimmin teini-ikäisiin, akne voi vaikuttaa kaikenikäisiin ihmisiin. On monia eri tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa aknen kehittymiseen, mukaan lukien hormonit, ruokavalio ja genetiikka.
Voit tehdä useita asioita estääksesi aknen kehittymisen tai hoitaaksesi sitä, jos sitä esiintyy. Ihon pitäminen puhtaana on yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä. Pese kasvosi kahdesti päivässä hellävaraisella puhdistusaineella ja muista poistaa kaikki meikki ennen nukkumaanmenoa. Säännöllinen ihon kuorinta voi myös auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja, jotka voivat tukkia huokosia.
Sen lisäksi, että pidät ihosi puhtaana, voit tehdä muutamia muita asioita. Vältä koskettamasta kasvojasi käsilläsi, äläkä poimi tai purista näppylöitä. Terveellinen ruokavalio ja riittävä liikunta voivat myös auttaa vähentämään stressiä. Jos kehität sen, on olemassa useita hoitoja, jotka voivat auttaa poistamaan sen. Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita.

Aknen hoidot

On olemassa useita erilaisia ​​​​hoitoja, jotka voivat olla tehokkaita tämän ihosairauden hoidossa. Yleisimmät lääkkeet ovat paikallisesti käytettävät voiteet ja geelit, jotka sisältävät bentsoyyliperoksidia tai salisyylihappoa. Nämä tuotteet voivat auttaa tappamaan aknea aiheuttavia bakteereja ja kuivattamaan ylimääräistä öljyä. Joissakin tapauksissa voidaan myös määrätä antibiootteja.
Jos sinulla on vaikea akne, lääkärisi voi suositella laserhoitoa tai isotretinoiinia (Accutane). Isotretinoiini on voimakas lääkitys, joka voi auttaa selvittämään kaikkein itsepäisimmätkin tapaukset. Sillä voi kuitenkin olla vakavia sivuvaikutuksia, joten sitä tulisi käyttää vain viimeisenä keinona.
Valoterapia on suhteellisen uusi hoitomuoto, eikä sen tehosta ole paljon tutkittu. Jotkut tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että se voi auttaa vähentämään tulehdusten määrää.
paras punaisen valon hoito akne
Akne voi olla turhauttava ja kiusallinen ongelma, mutta on tärkeää muistaa, että et ole yksin. Miljoonat ihmiset kärsivät tästä ihosairaudesta, ja saatavilla on useita tehokkaita hoitoja. Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet huolissasi ihostasi, äläkä epäröi pyytää apua, jos tarvitset sitä.

Muuta ihosi solawavella

Etkö ole varma mistä aloittaa? Osallistu ihokyselyymme.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

punaisen valon ja sinisen valon hoito

Kuinka sininen valohoito estää aknen puhkeamista

kirjoittanut Jazmine Roxas | 11. elokuuta 2023
aknen valohoito

Akne: kattava opas

kirjoittanut Andres Jimenez | 14. syyskuuta 2022