paras aknen valohoitoparas aknen valohoito

Mitkä ihonhoitotuotteet sopivat parhaiten ihoongelmiisi? Ota meidän 1 minuutin ihokysely

Kystinen akne, selitetty

kirjoittanut Andres Jimenez | 12. kesäkuuta 2022
Jos olet kuten useimmat ihmiset, luultavasti ajattelet aknen ongelmana, joka vaikuttaa vain teini-ikäisiin. Mutta totuus on, että akne voi vaikuttaa kaikenikäisiin ihmisiin. Yksi aknen tyyppi, joka voi olla erityisen hankala, on kystinen akne.
Joten mikä on kystinen akne, ja mitä voidaan tehdä sen hoitamiseksi? Tässä blogikirjoituksessa vastaamme näihin ja muihin kysymyksiin!
aknen valohoito

Mikä on kystinen akne

Kystinen akne on eräänlainen akne, joka muodostuu, kun ihoon kehittyy kystoja tai pieniä pusseja, jotka ovat täynnä mätä. Nämä kystat voivat olla erittäin suuria ja kivuliaita, ja ne jättävät usein arpia.
Kystinen akne on yleisin teini-ikäisillä pojilla ja nuorilla miehillä, mutta se voi koskea myös kaiken ikäisiä naisia ​​ja tyttöjä.
aknen valohoito

Kystinen akne aiheuttaa

On monia tekijöitä, jotka voivat myötävaikuttaa kystisen aknen kehittymiseen. Hormonaaliset muutokset, kuten murrosiän tai raskauden aikana tapahtuvat, voivat lisätä ihon öljyntuotantoa ja johtaa huokosten tukkeutumiseen.
Tietyt lääkkeet, kuten steroidit ja litium, voivat myös laukaista kystisen aknen. Ja joissakin tapauksissa kystinen akne voi olla perinnöllistä.

Kystisen aknen hoidot

Niitä on useita kystisen aknen hoitovaihtoehtoja. Paras toimintatapa riippuu aknen vakavuudesta ja yleisestä terveydestäsi.
Lievissä tapauksissa reseptivapaat lääkkeet, kuten bentsoyyliperoksidi tai salisyylihappo, voivat riittää puhdistamaan ihoa. Vakavammissa tapauksissa lääkärisi voi määrätä antibiootteja tai retinoideja. Joissakin tapauksissa kystistä aknea voidaan hoitaa leikkauksella.
Jotkut tutkimukset viittaavat siihen sinisen valon terapiaa voi olla tehokas hoito kystiseen akneen. Tämä hoito käyttää valoa aknea aiheuttavien bakteerien tappamiseen, ja se voidaan tehdä ihotautilääkärin vastaanotolla tai kotona Blue Light Therapy laite.

Kuinka ehkäistä kystistä aknea

On olemassa muutamia asioita, joita voit tehdä estääksesi kystisen aknen kehittymisen.
  • Vältä laukaisimia, jotka voivat aiheuttaa kystistä aknea, kuten tiettyjä lääkkeitä ja hormonimuutoksia.
  • Pidä ihosi puhtaana pesemällä kahdesti päivässä miedolla saippualla tai puhdistusaineella. Muista poistaa kaikki meikki ennen nukkumaanmenoa.
  • Älä poimi tai purista näppylöitäsi. Tämä voi pahentaa niitä ja johtaa arpeutumiseen.
aknen valohoito
Jos olet huolissasi kystisesta aknesta tai jos reseptivapaat hoidot eivät ole auttaneet, keskustele lääkärisi kanssa. He voivat auttaa sinua löytämään parhaan hoidon yksilöllisiin tarpeisiisi.

Hyödyllisiä linkkejä

Oletko valmis muuttamaan ihoasi Solawaven avulla? Hanki henkilökohtainen rutiini

Muuta ihoasi solawavella

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Solawave ihoterapiaa aktivoiva seerumi

Vinkkejä oikean aktivoivan seerumin valintaan

kirjoittanut Andres Jimenez | 01. helmikuuta 2024
kosteuttavat seerumit

Maksimoi hyödyt: kuinka käyttää aktivoivia seerumeja

kirjoittanut Andres Jimenez | 12. tammikuuta 2024
Voiko hyaluronihappo aiheuttaa aknea

Voiko hyaluronihappo laukaista aknen?

kirjoittanut Elaine De Vega | 27. joulukuuta 2023