hormonaalinen aknehormonaalinen akne

Mitkä ihonhoitotuotteet sopivat parhaiten ihoongelmiisi? Ota meidän 1 minuutin ihokysely

Hormonaalinen akne, selitetty

kirjoittanut Elena Simmons | 15. kesäkuuta 2022
Hormonaalinen akne on eräänlainen akne, joka johtuu hormonimuutoksista. Hormonaalista aknea voi olla vaikea hoitaa, mutta sen hallitsemiseksi on monia tapoja.
Tässä blogikirjoituksessa keskustelemme siitä, mitä hormonaalinen akne on, mistä se johtuu ja miten voit hoitaa sitä. Keskustelemme myös siitä, kuinka voit ehkäistä hormonaalista aknen syntymistä!
valohoito hormonaaliseen akneen

Hormonaalinen akne, perusasiat

Joten mikä on hormonaalinen akne? Hormonaalinen akne on eräänlainen akne, joka ilmenee, kun hormonitoimintasi ovat epätasapainossa.

Hormonaaliset aknen syyt

On monia eri tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa hormonaalista aknea.

Murrosikä

Murrosikä on yksi yleisimmistä ajoista, jolloin ihmiset kokevat hormonaalista aknea. Tämä johtuu siitä, että murrosiän aikana hormonisi muuttuvat ja sopeutuvat uuteen kehoosi.

Ehkäisypillerit

Toinen yleinen hormonaalisen aknen syy on ehkäisypillerit. Ehkäisypillerit voivat aiheuttaa hormonitoiminnan epätasapainoa, mikä voi johtaa puhkeamiseen.

Munasarjojen monirakkulatauti (pcos)

Munasarjojen monirakkulaoireyhtymä on tila, joka voi aiheuttaa hormonaalista aknea. PCOS on hormonaalinen epätasapaino, joka voi saada kehosi tuottamaan liikaa testosteronihormonia. Tämä voi lisätä talintuotantoa, mikä voi tukkia huokosesi ja johtaa ihottumiin.

Stressi

Stressi voi myös aiheuttaa hormonaalista aknea. Kun olet stressaantunut, kehosi tuottaa hormonia kortisolia. Kortisoli voi lisätä talintuotantoa, mikä voi tukkia huokosesi ja johtaa ihottumiin.

Hormonaaliset aknen hoidot

Hormonaalisen aknen hoitoon on monia erilaisia ​​tapoja. On tärkeää huomata, että jokainen on erilainen ja mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle.
valohoito hormonaaliseen akneen

Ajankohtaiset hoidot

Yksi tapa hoitaa hormonaalista aknea on paikalliset hoidot. Nämä ovat hoitoja, jotka levität suoraan ihollesi. Hormonaalisen aknen paikallishoitoja voivat olla bentsoyyliperoksidi, salisyylihappo, retinoidit ja paljon muuta.

Suun hoidot

Toinen tapa hoitaa hormonaalista aknea on suun kautta otettavat hoidot. Suun kautta otettavat hoidot voivat sisältää antibiootteja, ehkäisypillereitä ja spironolaktonia.

Sinisen valon terapia

Sinisen valon terapia on hoito, joka käyttää sinistä valoa tappamaan aknea aiheuttavat bakteerit. On sinisen valon hoitolaitteet joita voit käyttää kotona tai voit mennä ihotautilääkärille ammattimaisiin hoitoihin.

Laserhoidot

Laserhoidot ovat toinen vaihtoehto hormonaalisen aknen hoitoon. Laserhoidot toimivat kohdentamalla ja tuhoamalla talirauhasia, jotka tuottavat talia. Tämä voi auttaa vähentämään tuotetun öljyn määrää, mikä puolestaan ​​voi auttaa vähentämään puhjennuksia.

Hormonaalisen aknen ehkäisy

Voit tehdä monia asioita vähentääksesi hormonaalisen aknen todennäköisyyttä.

Noudata terveellistä ruokavaliota

Yksi tapa ehkäistä hormonaalista aknea on ylläpitää terveellistä ruokavaliota. Runsaasti tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita sisältävä ruokavalio voi auttaa säätelemään hormonitasi ja vähentämään tulehdusten todennäköisyyttä.
valohoito hormonaaliseen akneen

Hallitse stressitasoja

Toinen tapa ehkäistä hormonaalista aknea on hallita stressitasosi. Stressi voi aiheuttaa hormonien epätasapainon, mikä voi johtaa puhkeamiseen. Yritä löytää tapoja hallita stressitasosi harjoituksen, rentoutumistekniikoiden ja muiden avulla.
Toivomme, että tämä blogiviesti on auttanut sinua ymmärtämään enemmän hormonaalista aknea! Jos sinulla on kysyttävää tai huolenaiheita, ota meihin yhteyttä. Autamme aina mielellämme! Kiitos lukemisesta! 

Oletko valmis muuttamaan ihoasi Solawaven avulla? Hanki henkilökohtainen rutiini

Muuta ihoasi solawavella

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Solawave ihoterapiaa aktivoiva seerumi

Vinkkejä oikean aktivoivan seerumin valintaan

kirjoittanut Andres Jimenez | 01. helmikuuta 2024
kosteuttavat seerumit

Maksimoi hyödyt: kuinka käyttää aktivoivia seerumeja

kirjoittanut Andres Jimenez | 12. tammikuuta 2024
Voiko hyaluronihappo aiheuttaa aknea

Voiko hyaluronihappo laukaista aknen?

kirjoittanut Elaine De Vega | 27. joulukuuta 2023