sinisen valon hoito kotonasinisen valon hoito kotona

Usein kysytyt sinisen valon terapiakysymykset

kirjoittanut Andres Jimenez | 23. huhtikuuta 2022

Mitä on sinisen valon terapia?

Sinisen valon terapia on eräänlainen valohoito, jossa käytetään sinistä valoa punaisen valon sijaan. Sinisen valon on osoitettu olevan tehokas aknen hoidossa, mutta sitä voidaan käyttää myös muiden sairauksien hoitoon. Sinisen valon hoitoa käytetään joskus yhdessä punaisen valon hoidon kanssa.

Mitkä ovat sinisen valon hoidon edut?

Sinisen valon terapialla on monia etuja. Sitä voidaan käyttää aknen hoitoon, ryppyjä ja hienoja juonteita. Se voi myös auttaa parantamaan arpien ulkonäköä. Sinisen valon hoidon sanotaan myös lisäävän kollageenin tuotantoa ja lisäävän solujen kiertoa.

sinisen valon hoito kotona

Onko sinisen valon hoito turvallista?

Sinisen valon hoidon on raportoitu olevan turvallinen, kun sen suorittaa pätevä ihotautilääkäri. Harvinaisissa tapauksissa saatat kokea tilapäisiä sivuvaikutuksia, kuten ihon punoitusta. Ota aina yhteyttä lääkäriin ennen minkään tyyppisen hoidon aloittamista. Sinivalohoitoa ei suositella raskaana oleville naisille tai ihmisille, jotka käyttävät tiettyjä lääkkeitä, jotka tekevät ihosi herkäksi valolle. 

Onko sinisen valon hoito turvallista raskauden aikana?

Sinisen valon hoitoa ei suositella raskaana oleville naisille. Sininen valo voi aiheuttaa synnynnäisiä epämuodostumia kehittyville vauvoille, joten on parasta välttää tämäntyyppistä hoitoa raskauden ja imetyksen aikana. Raskaana olevien naisten tulee välttää sinivalohoitoa, ei saa käyttää kasvoille, kaulalle tai käsille.

Voiko sinivalohoito pahentaa aknea?

Sininen valohoito voi parantaa epäpuhtauksien ja aknen ulkonäköä. Esimerkiksi sinisen valon hoito toimii kohdentamalla bakteereja, jotka aiheuttavat aknea. Kun aknea aiheuttavat bakteerit altistuvat siniselle valolle, ne kuolevat. Solawaven Bye Acne -laite vähentää ihottumien ja kohtalaisen aknen vakavuutta.

Onko sininen valo laser?

Ei, sininen valo ei ole laser. Kotona tapahtuvassa sinisen valon hoidossa käytetään turvallista sinistä valoa aknea aiheuttavien bakteerien tappamiseen. Valo tunkeutuu ihon läpi ja kohdistuu aknea aiheuttaviin bakteereihin. Sininen valohoito on FDA:n hyväksymä hoito aknen hoitoon, ja sen on osoitettu olevan turvallinen ja tehokas. Solawaven Bye Acne -laite hyödyntää FDA:n hyväksymää sinisen ja punaisen valon hoitoa lievän tai kohtalaisen aknen tehokkaaseen vähentämiseen.

Voiko sinivalohoito aiheuttaa tummia läiskiä?

Sininen valohoito voi itse asiassa auttaa parantamaan tummien täplien ulkonäköä iholla. Hoito toimii kohdentamalla ihon melaniinia, joka antaa iholle sen värin. Kun sininen valo osuu melaniiniin, se hajottaa sen ja tekee siitä vähemmän näkyvän.

sinisen valon hoito kotona

Voitko käyttää sinivalohoitoa retinolin kanssa?

Kyllä, voit käyttää sinisen valon terapiaa retinolin kanssa. Tämä yhdistelmä voi auttaa vähentämään ruusufinniin liittyvää tulehdusta ja punoitusta. Se voi myös auttaa estämään tulevia pahenemisvaiheita. Sinistä valoa ja retinolia voidaan käyttää yhdessä erilaisten ihosairauksien hoitoon.

Muuta ihosi solawavella

Etkö ole varma mistä aloittaa? Osallistu ihokyselyymme.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

sininen valohoito aknettomalle iholle

Taistelee särkyjä vastaan: sininen valohoito aknettomalle iholle

kirjoittanut Salif Thomas | 10. marraskuuta 2023
sinisen valon terapiaa

Sinivaloterapia vs. muut ihonhoitotekniikat: vertailu

kirjoittanut Salif Thomas | 05.11.2023
sinisen valon hoito ihonhoidon ystäville

Sinivaloterapia: täydellinen opas ihonhoidon ystäville

kirjoittanut Salif Thomas | 4. marraskuuta 2023