valoterapia ihonhoitovaloterapia ihonhoito

Mitkä ihonhoitotuotteet sopivat parhaiten ihoongelmiisi? Ota meidän 1 minuutin ihokysely

Toimiiko valoterapia kaikille iho-olosuhteille?

kirjoittanut Andres Jimenez | 26. elokuuta 2022
Valoterapiassa on paljon epäselvyyttä ja sitä, voidaanko sitä käyttää kaikkien ihosairauksien hoitoon. Tässä blogikirjoituksessa selvitämme tämän hämmennyksen ja tarjoamme sinulle faktoja ihonhoitojen valosta. Keskustelemme, mitä tämä hoito on, sen eri tyypit ja kuinka sitä voidaan käyttää erilaisten ihosairauksien hoitoon.

Mitä valoterapia on?

Valoterapia, joka tunnetaan myös nimellä valohoito, on hoitomuoto, joka parantaa ihon tilaa valolla. Valo voi olla peräisin auringosta tai keinotekoisista lähteistä, kuten lasereista, lampuista ja LEDeistä.
valoterapiaa

Valoterapiatyypit

On olemassa kaksi päätyyppiä:

Ultravioletti

Ultravioletti (UV) on valohoitomuoto, jossa käytetään UV-säteilyä. UV-säteily on energiamuoto, joka pyrkii vastaamaan auringon tuottoa.

Näkyvä valo

Se on eräänlainen hoito, jossa käytetään punaista, sinistä tai lähi-infrapunavaloa iho-ongelmien parantamiseen. Tämän tyyppisen hoidon väitetään olevan vähemmän ankara iholle kuin UV-valohoito.

Ihon olosuhteet

Valoterapiaa voidaan käyttää hoitaa monenlaisia ​​ihosairauksia. Joitakin yleisimpiä sairauksia, jotka reagoivat hyvin hoitoon, ovat akne, ekseema ja psoriaasi.
valoterapia ihonhoito

Akne

Se on sairaus, joka vaikuttaa moniin ihmisiin, sekä nuoriin että vanhoihin. Se voi johtua monista asioista, mukaan lukien hormonit, ruokavalio ja stressi. Aknen hoitoon on monia erilaisia ​​hoitoja, mukaan lukien reseptilääkkeet ja reseptilääkkeet. Jotkut ihmiset löytävät helpotusta myös luonnollisista lääkkeistä, kuten teepuuöljystä tai sitruunamehusta. Valoterapia on osoitettu olevan tehokas aknen hoito, koska se auttaa tappamaan bakteerit, jotka aiheuttavat tilan.

Ekseema

Ekseema voi aiheuttaa paljon epämukavuutta. Iho on kuiva, kutiava ja voi rakkuloita ja vuotaa verta. Ekseemaan ei ole kaikille sopivaa parannuskeinoa, mutta on joitain asioita, joita voit tehdä oireiden hallitsemiseksi.
valoterapia-ihottuma
Valohoito voi auttaa vähentämään ekseemaan liittyvää tulehdusta ja voi myös parantaa ihon ulkonäköä.
Jos sinulla on ekseema, on tärkeää pitää ihosi kosteutettuna. Levitä kosteusvoidetta ihollesi usein ja muista juoda runsaasti nesteitä. Voit myös haluta välttää laukaisimia, jotka aiheuttavat ekseeman leimahduksen, kuten kovia saippuoita, pesuaineita tai kemikaaleja.

Psoriasis

Se on ihosairaus, joka voi aiheuttaa punaisia, hilseileviä läiskiä iholle. On mahdollista, että laastarit voivat olla kutiavia ja epämiellyttäviä. Se on krooninen sairaus, mikä tarkoittaa, että se kestää pitkään eikä sitä voida parantaa kokonaan. On kuitenkin olemassa hoitoja, jotka voivat auttaa psoriaasin hallinnassa.
valoterapia ihonhoito
On tärkeää kosteuttaa ihoa, jos sinulla on psoriaasi. Levitä voidetta säännöllisesti ja harkitse kostuttimen käyttöä kotonasi, jotta ihosi ei kuivu liikaa. Vältä kaikkea, mikä saattaa pahentaa psoriaasiasi, mukaan lukien stressi, tietyt lääkkeet tai infektiot.
UV-hoito voi auttaa vähentämään psoriaasiin liittyvää tulehdusta ja voi myös parantaa ihosi ulkonäköä.
Valoterapialaitteet voi olla tehokas hoito erilaisiin ihosairauksiin. Se voi auttaa tappamaan aknea aiheuttavia bakteereja, vähentämään ekseemaan liittyvää tulehdusta ja parantamaan psoriaasin ulkonäköä. Jos sinulla on jokin näistä sairauksista, se voi olla hyvä vaihtoehto sinulle.
Muista keskustella lääkärisi kanssa siitä, sopiiko valohoito sinulle.
Kiitos, että luit!

Oletko valmis muuttamaan ihoasi Solawaven avulla? Hanki henkilökohtainen rutiini

Muuta ihoasi solawavella

Aiheeseen liittyvät artikkelit

punainen valosauva

Led-valoterapia UKK

kirjoittanut Jazmine Roxas | 16. elokuuta 2023
punaisen valon hoito iholle

Sano hyvästit turvotuneelle iholle: valohoitoopas

kirjoittanut Jazmine Roxas | 09. heinäkuuta 2023
punaisen valon hoitosauva

Kuinka valoterapia voi muuttaa ihorutiiniasi

kirjoittanut Jazmine Roxas | 07. heinäkuuta 2023