punaisen valon hoito kotonapunaisen valon hoito kotona

Mitkä ihonhoitotuotteet sopivat parhaiten ihoongelmiisi? Ota meidän 1 minuutin ihokysely

Valoterapia: kattava opas

kirjoittanut Andres Jimenez | 15. syyskuuta 2022
Mitä valohoito on? Yksinkertaisesti sanottuna se on valon käyttöä erilaisten ihosairauksien hoitoon. Sillä on pitkä historia muinaisista ajoista, ja se on edelleen tärkeä hoitovaihtoehto monille ihosairauksille nykyään. Tässä viestissä tutkimme tämän terapian kaikkia näkökohtia - sen historiasta sen nykyiseen käyttöön erilaisten ihosairauksien hoidossa. Tarkastellaan myös etuja ja haittoja sekä niihin liittyviä kustannuksia.

Valohoito

punaisen valon hoito kotona

Joten mitä valohoito oikein on? Se on ultraviolettivalon (UV) käyttöä erilaisten ihosairauksien hoidossa. Kolme yleisimmin käytettyä UV-valotyyppiä ovat UVA, UVB ja UVC. Jokaisella valotyypillä on erilaisia ​​vaikutuksia ihoon, joista keskustellaan tarkemmin myöhemmin. Tämä hoito voidaan tehdä lääkärin vastaanotolla tai kotona erityisillä laitteilla.

Ensimmäiset käyttökerrat

Katsotaanpa nyt tämän terapian historiaa. Yksi varhaisimmista kirjatuista valoterapian käyttötavoista oli muinaiset egyptiläiset. He altistavat ihonsa auringolle saadakseen terapeuttisia hyötyjä. Uudemmassa historiassa UV-hoitoa alettiin käyttää 1900-luvun alussa hoitaa ihosairauksia kuten psoriasis ja vitiligo.
Niels Finsen oli ensimmäinen henkilö, joka sai lääketieteen Nobelin työstään valoterapiassa. Hän havaitsi, että tiettyjä valon aallonpituuksia voitaisiin käyttää ihosairauksien hoitoon. Hän kehitti myös ensimmäisen lääketieteellisen laitteen, joka on edelleen käytössä.

Mitä olosuhteita valoterapialla voidaan hoitaa?

On monia erilaisia ​​ihosairauksia, joita voidaan auttaa tällä terapialla. Itse asiassa se on yksi monipuolisimmista saatavilla olevista ihonhoidoista. Joitakin yleisimpiä sairauksia ovat ekseema, psoriaasi, vitiligo ja atooppinen ihottuma. Sitä voidaan käyttää myös aknen, keltaisuuden ja tiettyjen syöpien hoitoon.
UV-valohoito voi olla loistava tapa parantaa ihosi terveyttä ja hoitaa sairauksia, joiden kanssa saatat kamppailla. Jos uskot tämäntyyppisen hoidon olevan oikea sinulle, keskustele ihotautilääkärisi kanssa, onko se vaihtoehto.

Hyödyt ja haitat

Nyt kun olemme käsitelleet, mitä valohoito on ja sen historiaa, katsotaanpa joitain tähän hoitoon liittyviä etuja ja haittoja. Yksi tärkeimmistä eduista on, että se on suhteellisen turvallista, kun se tehdään lääkärin valvonnassa. Se on myös ei-invasiivinen hoito, jolla on vähän sivuvaikutuksia. Lisäksi sitä voidaan käyttää monenlaisten ihosairauksien hoitoon.
Huonona puolena se voi olla kallista, eikä sitä välttämättä kata vakuutus. Tulosten näkeminen voi kestää myös useita viikkoja tai kuukausia. Joissakin tapauksissa se ei ehkä ole ollenkaan tehokasta.
Jos harkitset tätä hoitoa, muista keskustella eduista ja haitoista ihotautilääkärisi kanssa nähdäksesi, sopiiko se sinulle.

Kustannukset

Hinta vaihtelee useiden tekijöiden mukaan, kuten hoidon tyypistä, tilasi vakavuudesta ja siitä, kuinka monta hoitokertaa tarvitset. Yleisesti ottaen jokainen istunto voi maksaa missä tahansa välillä 28,99 € - 96,99 €.
punaisen valon hoito kotona

Kodin laitteet

Vaikka valoterapiaa on käytetty ihosairauksien hoitona vuosisatoja, vasta äskettäin kodin laitteet ovat tulleet yleisön saataville. Nämä laitteet on suunniteltu siten, että ihmiset voivat hoitaa itseään UV-valolla mukavasti omassa kodissaan.
Yksi tärkeimmistä eduista on, että se on kätevä ja helppokäyttöinen. Voit käyttää sitä milloin tahansa, ilman että sinun tarvitsee mennä lääkärin vastaanotolle tai klinikalle. Lisäksi nämä laitteet ovat tyypillisesti paljon edullisempia kuin ammattilaisten hoitaminen.
Valoterapia voi olla mahtavaa tapa parantaa ihosi terveyttä ja hoitaa tiloja, joiden kanssa saatat kamppailla. Jos uskot tämäntyyppisen hoidon olevan oikea sinulle, keskustele lääkärisi kanssa, onko se vaihtoehto. 

Oletko valmis muuttamaan ihoasi Solawaven avulla? Hanki henkilökohtainen rutiini

Muuta ihoasi solawavella

Aiheeseen liittyvät artikkelit

parhaat punaisen valon hoitolaitteet

Valoterapia, selitetty

kirjoittanut Andres Jimenez | 14. heinäkuuta 2022