Punaisen valon hoito tummille läiskillePunaisen valon hoito tummille läiskille

Punaisen valon hoito tummille läiskille

kirjoittanut Andres Jimenez | 22. syyskuuta 2022
Katsot eräänä päivänä peiliin ja huomaat ihollasi hieman tummemman täplän, jossa sitä ei koskaan ollut. Peität sen meikillä ja jatkat päivääsi. Seuraavalla viikolla huomaat, että se on hieman tummempi ja tarvitset lisää peitevoidetta sulautuaksesi muuhun ihoasi. Olet matkalla kohti auringonpilkkuja, jotka tunnetaan myös nimellä hyperpigmentaatio. Nämä ovat täpliä, jotka ovat kehittyneet ihollesi auringonsäteissä ilman suojaa. Saatat ajatella, että ne ovat väistämättömiä, ja vanhetessasi saat niitä lisää. Tämä saattaa olla totta, mutta on olemassa hoitoja, jotka vähentävät tehokkaasti auringonpilkkujen esiintymistä iholla.

Hyperpigmentaation tyypit (tummat täplät)

Voit saada kolmea eri tyyppiä tummia pisteitä:
  • Melasma
  • Ikätäplät
  • Tulehdus

Melasma

Melasmaa esiintyy tyypillisesti raskaana olevilla naisilla, koska he käyvät läpi hormonaalisia muutoksia. Se esiintyy tummina laikkuina kasvoilla ja vatsassa. Tämä tila ei ole ominaista raskaana oleville naisille, kuka tahansa voi saada sen, mutta sitä esiintyy useimmiten naisilla ja ihmisillä, joilla on tummempi iho.

Ikätäplät

Ikäpilkut ovat juuri sitä, miltä ne kuulostavat, täpliä, joita vanhemmat ihmiset saavat vuosien auringolle altistumisesta ja ympäristöolosuhteista. Nämä täplät näkyvät tummina laikkuina käsissä, kasvoissa ja päässä.

Tulehdus

Tulehduksellista hyperpigmentaatiota esiintyy enimmäkseen ihmisillä, joilla on ihosairauksia, kuten ekseema tai akne. Jäljet ​​ilmestyvät useimmiten kasvoille ja kaulalle ja voivat olla kutiavia ja kipeitä.

Mitä on punaisen valon terapia?

Punaisen valon terapia (RLT) on hoito, joka käyttää LED-valo loistaa iholla ja herättää mitokondrioiden voimat, jotka toimivat energiantuottajana kehossasi. Sitten mitokondriot välittävät tämän energian soluille ja saavat ne työskentelemään kovemmin uusien solujen luomisessa ja vaurioituneiden solujen kiinnittämisessä.

Kuinka punaisen valon terapia voi auttaa tummiin läiskiin?

Punaisen valon terapiassa tummille läiskille käytetään valonsädettä, joka loistaa kasvoille tai vartalolle ja saa aikaan mitokondrioreaktion, joka saa solut tuottamaan uusia ihosoluja ja parantamaan ihoa. Kun menet klinikalle saadaksesi tätä hoitoa, saatat pyytää kliinikon käyttämään punaisen valon hoitosauvaa, joka on kädessä pidettävä laite, joka lähettää punaista valoa. Tämä punainen valosauva on tehokas, kun sitä painetaan kasvoja vasten tietyillä alueilla 10 sekunnin ajan kerrallaan. Tämä on yksi tehokkaimmista menetelmistä tummien täplien hoidossa.

Voinko käyttää punaisen valon hoitoa kotona?

Harvat ihmiset voivat viettää joka päivä klinikalla 15–20 minuutin punaisen valon hoitoa. Siksi tuotteet, joita voi käyttää kotona muutaman minuutin päivässä, ovat niin suosittuja. Valoterapian käyttämisessä tummien läiskkeiden hoitoon ei ole väliä missä teet sen, kunhan käytät sitä joka päivä saadaksesi parhaan mahdollisen hyödyn. Kotona käytettävistä punaisen valon hoitotuotteista voit keskustella terveydenhuollon ammattilaisen tai ihonhoidon ammattilaisen kanssa ja saada suosituksia parhaista kotona käytettävästä punaisen valon hoitosauvasta tai muista tehokkaista punaisen valon säteilijöistä. Kun katsot tummia täpliä muualla kuin vain kasvoillasi, voit katsoa punaisiin valopaneeleihin, jotka voidaan pinota päällekkäin ja osua useisiin kehon osiin kerralla. Tutkimukset osoittavat, että punaisen valon hoidon käyttäminen 10 minuutin ajan joka päivä voi vähentää ihon tummia läiskiä ja muuta hyperpigmentaatiota näkyvästi jo kahdessa viikossa.

Muut punaisen valon hoidon edut

Tämän tyyppisellä terapialla on niin monia muita etuja tummien läiskkeiden vähentämisen lisäksi. RLT voi vähentää aknea ja ihotulehdusta sekä vähentää ryppyjä. Jotkut urheilijat väittävät, että punaisen valon hoito voi lyhentää kehon palautumisaikaa intensiivisen harjoittelun jälkeen.

Muita RLT:n etuja ovat:

  • kirkkaampi iho
  • vähentynyt lihaskipu
  • helpotusta unettomuudesta
Menetpä sitten ihotautilääkärin vastaanotolle tai käytät laitetta kotona, punaisen valon hoidon on todistettu vähentävän kaikenlaisia ​​tummia läiskiä. Sinun ei enää tarvitse elää kasvojen, kaulan ja pään tummien laikkujen kanssa. Vain muutamalla minuutilla joka päivä voit olla matkalla kohti kirkkaampaa, kirkkaampaa ja nuorekkaamman näköistä ihoa.

Muuta ihosi solawavella

Etkö ole varma mistä aloittaa? Osallistu ihokyselyymme.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

punaisen valon hoito säteilevälle iholle

Punaisen valon terapia säteilevälle iholle

kirjoittanut Salif Thomas | 2. marraskuuta 2023
punaisen valon hoito arpien hoitoon

Erityyppiset arvet, joita on parannettu punaisen valon terapialla

kirjoittanut Jazmine Roxas | 15. syyskuuta 2023