punaisen valon hoito ennen ja jälkeenpunaisen valon hoito ennen ja jälkeen

Mitkä ihonhoitotuotteet sopivat parhaiten ihoongelmiisi? Ota meidän 1 minuutin ihokysely

5 asiaa, jotka sinun tulee tietää sklerodermasta

kirjoittanut Andres Jimenez | 13. elokuuta 2022
Skleroderma on harvinainen autoimmuunisairaus, joka vaikuttaa ihoon ja sidekudoksiin. Se voi aiheuttaa tulehdusta, ihon kovettumista ja sisäelinten ongelmia. Sklerodermaan ei ole parannuskeinoa, mutta saatavilla on hoitoja, jotka voivat auttaa hallitsemaan oireita. Tässä viestissä keskustelemme sklerodermasta yksityiskohtaisesti, mukaan lukien kuinka se diagnosoidaan ja hoidot. Listaamme myös 5 asiaa, jotka sinun tulee tietää sklerodermasta!

Miten saat skleroderman?

Tähän kysymykseen ei ole yhtä vastausta, koska skleroderma voi kehittyä eri tavoin. Joissakin tapauksissa skleroderma johtuu infektiosta tai vammasta. Muissa tapauksissa se voi olla seurausta taustalla olevasta autoimmuunisairaudesta. Jotkut ihmiset voivat myös syntyä geenillä, joka saa heidät todennäköisemmin kehittymään sklerodermaan.

Mitkä ovat skleroderman oireet?

Skleroderman oireet voivat vaihdella henkilöstä toiseen. Ne voivat sisältää:
 • Ihon kovettumista ja kiristämistä
 • Ihon punoitus ja turvotus
 • Raynaud'n ilmiö, joka on tila, jossa sormet ja varpaat muuttuvat vaaleiksi tai sinisiksi kylmänä.
 • Nivelkipu
 • Nielemis- tai hengitysvaikeudet.
 • Ongelmia sisäelimissä, kuten munuaisissa, sydämessä tai keuhkoissa.
punaisen valon hoito ennen ja jälkeen

Miten skleroderma diagnosoidaan?

Skleroderma diagnosoidaan oireiden, sairaushistorian ja laboratoriotutkimusten yhdistelmän perusteella. Fyysinen koe voidaan myös suorittaa ihon ja muiden kudosten muutosten etsimiseksi. Skleroderman diagnosoimiseksi ei ole olemassa yhtä erityistä testiä, joten diagnoosin tekeminen voi joskus olla vaikeaa.
punaisen valon hoito ennen ja jälkeen

Miten sklerodermia hoidetaan?

Saatavilla on hoitoja, jotka voivat auttaa hallitsemaan oireita. Skleroderman hoidot vaihtelevat yksilön ja taudin vakavuudesta riippuen. Joitakin yleisiä hoitoja ovat:
 • Lääkkeet - On olemassa useita lääkkeitä, joita voidaan käyttää skleroderman hoitoon, mukaan lukien kortikosteroidit, immunosuppressantit ja tulehduskipulääkkeet.
 • Valoterapia - Tähän liittyy altistuminen ultraviolettivalolle tai muulle valohoidon muodolle, joka voi auttaa parantamaan sklerodermaan liittyviä iho-ongelmia.
 • Fysioterapia - Fysioterapia voi auttaa parantamaan nivelkipuja ja jäykkyyttä.
 • Leikkaus - Joissakin tapauksissa leikkaus voi olla tarpeen skleroderman aiheuttamien sisäelinten vaurioiden korjaamiseksi.

Valoterapia sklerdoermaan

Valoterapia on skleroderman hoitovaihtoehto, jossa käytetään ultraviolettivaloa (UV) valoa vähentämään ihon tulehdusta ja kovettumista. Valohoito voidaan tehdä lääkärin vastaanotolla tai kotona erityisellä UV-valolaitteella.
paras punaisen valon hoito ennen ja jälkeen
On useita etuja valoterapia skleroderman hoitoon.
 1. Se voi auttaa parantamaan ihon ulkonäköä vähentämällä punoitusta ja turvotusta.
 2. Sitä voidaan käyttää myös nivelkipujen ja muiden oireiden lievittämiseen.
 3. Se on turvallinen ja ei-invasiivinen hoitovaihtoehto. Tämä tarkoittaa, että se ei sisällä leikkausta tai injektioita, ja se on turvallista useimmille ihmisille.
 4. Se on edullinen ja helppokäyttöinen. Valohoito on myös suhteellisen edullinen hoitovaihtoehto verrattuna joihinkin muihin skleroderman hoitoihin.
Jos harkitset valohoitoa skleroderman hoitona, keskustele asiasta lääkärisi kanssa. He voivat auttaa sinua määrittämään, onko se oikea hoito sinulle, ja opastaa sinua käyttämään sitä parhaiten.
Skleroderma on harvinainen autoimmuunisairaus, joka voi aiheuttaa tulehdusta, ihon kovettumista ja sisäelinten ongelmia. Vaikka sklerodermaan ei ole parannuskeinoa, hoitoja on saatavilla. Tässä blogissa olemme keskustelleet sklerodermasta yksityiskohtaisesti, mukaan lukien kuinka se diagnosoidaan ja hoidetaan.
Jos sinulla tai jollakin tutullasi on skleroderma, keskustele lääkärisi kanssa parhaista hoitovaihtoehdoista.

Oletko valmis muuttamaan ihoasi Solawaven avulla? Hanki henkilökohtainen rutiini

Muuta ihoasi solawavella

Aiheeseen liittyvät artikkelit