koko kehon punavalohoito ennen ja jälkeenkoko kehon punavalohoito ennen ja jälkeen

Valohoito ekseemaan

kirjoittanut Andres Jimenez | 12. syyskuuta 2022
Tässä blogiviestissä käsittelemme ekseeman valohoitoa yksityiskohtaisesti. Vastaamme yleisiin kysymyksiin, kuten mitä valohoito on ja miten se toimii, ja puhumme eri tavoista, joilla sitä voidaan käyttää ekseeman hoitoon.
koko kehon punavalohoito ennen ja jälkeen

Mitä valohoito on?

Valohoito, joka tunnetaan myös nimellä valoterapiaa, on hoito, joka käyttää valoa parantamaan ihon ulkonäköä ja terveyttä. Sitä voidaan käyttää erilaisten ihosairauksien, mukaan lukien ekseeman, hoitoon. Valohoitoon kuuluu ihon altistaminen tietyntyyppiselle valolle. Tämä valo parantaa verenkiertoa, vähentää tulehdusta ja nopeuttaa paranemisprosessia. 

Mitä minun pitäisi odottaa valoterapialta?

Valohoidon aikana valo kohdistuu ihosi sairastuneisiin alueisiin. Jokainen istunto kestää lyhyen ajan, yleensä enintään 30 minuuttia. Useimmat ihmiset tarvitsevat valoterapiaistuntoja kolme kertaa viikossa useiden viikkojen tai kuukausien ajan nähdäkseen tuloksia.
Saatat kokea joitain sivuvaikutuksia valohoidon aikana, kuten ihon kuivumista, kutinaa tai ihon punoitusta. Nämä haittavaikutukset ovat yleensä lieviä ja häviävät itsestään. Jos sinulla on vakavampia sivuvaikutuksia, lääkärisi voi muuttaa hoitosuunnitelmaasi.

Mitkä ovat valoterapian edut?

Valohoito on turvallinen ja kivuton hoito jolla on vähän sivuvaikutuksia. Se voi olla tehokas hoito ekseeman hoitoon.

Vakioedut

  1. Turvallinen ja kivuton
  2. Vähän sivuvaikutuksia
  3. Vähentää tulehdusta ja kutinaa
  4. Voi vähentää leimahduksia
  5. Palauttaa ihon luonnollisen suojan

 koko kehon punavalohoito ennen ja jälkeen

Emotionaaliset edut

Auta potilaita tuntemaan olonsa mukavammaksi omassa ihossaan
Auta potilaita vähentämään hämmennystä
Jos harkitset valohoitoa ekseemaan, muista keskustella mahdollisista eduista ja riskeistä lääkärisi kanssa.

Mikä on ekseema?

Ekseema on yleinen ihosairaus, joka aiheuttaa ihon kuivumista, kutinaa ja tulehduksia. Se voi olla erittäin epämiellyttävää, ja se voi joskus johtaa toissijaisiin infektioihin. Ekseemaan ei ole parannuskeinoa, mutta on olemassa hoitoja, jotka voivat auttaa vähentämään oireita.

Kuinka valohoito auttaa ihottuman hoidossa?

Valohoito voi auttaa ekseeman hoidossa vähentämällä tulehdusta ja nopeuttamalla paranemisprosessia. Valoa valohoitolaite auttaa parantamaan verenkiertoa ja vähentämään tulehdussolujen määrää ihossa. Tämä voi auttaa vähentämään oireita, kuten:
  1. Kuivuus
  2. Punoitus
  3. Kutina

Miten valohoito verrattuna muihin ekseeman hoitoihin?

Ekseemaan on saatavilla erilaisia ​​hoitoja, ja valohoito on vain yksi vaihtoehto. Muita yleisiä hoitoja ovat:

Paikalliset steroidit

Yleisin ihottuman hoito. Niitä käytetään tyypillisesti lievissä tai kohtalaisissa ekseematapauksissa, ja ne voivat olla erittäin tehokkaita. Niillä voi kuitenkin olla myös joitain sivuvaikutuksia, kuten ihon ohenemista.

Suun kautta otettavat steroidit

Tyypillisesti käytetään vaikeissa ekseematapauksissa. Ne voivat olla tehokkaita, mutta niillä voi myös olla vakavia sivuvaikutuksia, kuten painonnousu, korkea verenpaine ja osteoporoosi.

Antihistamiinit

Ne voivat auttaa lievittämään ekseemaan liittyvää kutinaa. Ne voivat kuitenkin myös aiheuttaa uneliaisuutta.

Immunomodulaattorit

Uudempi ihottuman hoitomuoto. Ne toimivat tukahduttamalla immuunijärjestelmää, mikä voi olla hyödyllistä ihmisille, joilla on vaikea ekseema. Ne voivat kuitenkin myös lisätä infektioriskiä.
Valoterapiaa pidetään yleisesti turvallisempana kuin paikallisia steroideja, oraalisia steroideja ja immunomodulaattoreita. Lisäksi se on usein yhtä tehokas kuin nämä muut hoidot. On kuitenkin tärkeää keskustella lääkärin kanssa parhaan hoidon löytämiseksi.
punaisen valon terapia ennen ja jälkeen kuvia
Ekseema on krooninen ihosairaus, jota voi olla vaikea hoitaa. Hoitovaihtoehtoja on kuitenkin useita, ja valohoito on vain yksi niistä. Jos harkitset valohoitoa ekseemaan, muista keskustella lääkärisi kanssa selvittääksesi, onko se oikea hoito sinulle.

Muuta ihosi solawavella

Etkö ole varma mistä aloittaa? Osallistu ihokyselyymme.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

sininen valohoito ennen ja jälkeen

Ekseema, selitetty

kirjoittanut Andres Jimenez | 20. elokuuta 2022
valoterapia-ihottuma

5 asiaa, jotka on tiedettävä ekseemasta

kirjoittanut Andres Jimenez | 25. huhtikuuta 2022