hyperpigmentaation luonnollinen hoitohyperpigmentaation luonnollinen hoito

Hyperpigmentaatio, selitetty

kirjoittanut Elena Simmons | 08. helmikuuta 2022

Hyperpigmentaatio on lääketieteellinen termi, jota käytetään kuvaamaan tummia läiskiä tai täpliä, joita esiintyy ihon pinnalla. Sillä voi olla sekä lääketieteellisiä että ei-lääketieteellisiä perusteita, mutta, yleisesti, nämä laastarit johtuvat liiallisesta melaniinin tuotannosta, joka voi johtua akne, auringon vaurioita, hormonivaihtelutja normaali ikääntymisprosessi. 

punaisen valon hoidon hyperpigmentaatio

Tummemmat ihonsävyt voivat olla alttiimpia hyperpigmentaatiolle, koska heillä on luonnollisesti enemmän pigmenttiä melaniinista, samoin kuin ihmiset, jotka käyttävät tiettyjä lääkkeitä, kuten ehkäisyvalmisteita. Hyvät uutiset? Lääketieteellisesti tukemia on monia hoidot ja terapiat jotka voivat auttaa korjaamaan hyperpigmentaation aiheuttamaa tummaa väriä kaikilla ihon sävyillä. Paikalliset lääkkeet, kuten hydrokinoni (joka vaalentaa ihoa), kemiallinen kuorinta ja erikoistuneita valohoitoja ovat tehokkaita. Mutta kuten useimmat asiat, ehkäisy on yleensä paras hoitosuunnitelma. Yllään aurinkovoidetta ja poissa auringosta on todellakin helpoin asia, jonka voit tehdä vanhojen tummien täplien ehkäisemiseksi ja jopa vaalentamiseksi, sillä UV-valo pyrkii tummentaa hyperpigmentaatiota.

Kun ennaltaehkäisy ei ole mahdollista, valohoitoa aletaan käyttää useammin hyperpigmentaation hoitoon. On kuitenkin tärkeää huomata, että ihonvärisi mukaan, jotkut näistä hoidoista voivat olla vähemmän tehokkaita kuin toiset. Tummemmille ihosävyille kaukosädelaserit ja IPL voivat olla kiellettyjä, koska ne aiheuttavat liikaa traumaa iholle ja voivat aiheuttaa pysyviä tummia läiskiä tai tulehduksen jälkeistä pigmentaatiota. Kuitenkin keskisyvä kemialliset kuorinnit, mikrovirta terapiaa, lempeä punaisen valon terapiaa, ja retinoidit ovat uskomattomia vaihtoehtoja tummien täplien häivyttämiseen 3-6 kuukauden ajan. On parasta tarkistaa kulttuurisesti pätevän ihotautilääkärin kanssa ennen kuin aloitat hoidon, joka voi vaikuttaa luonnollisiin ihonvärisiisi.

punaisen valon hoidon hyperpigmentaatio

Keskikokoisten ihosävyjen tehokkaan hoidon on havaittu sisältävän kemialliset kuorinnit ja mikrodermabrasio, valoterapiaa, ja erittäin alhainen lujuus intensiivinen pulssivalohoito (IPL). Vähemmän pigmentaation ja teknologioiden kehitysprosessin vuoksi vaaleammat ihonsävyt voivat yleensä käyttää kaikkea yllä lueteltua turvallisesti hyperpigmentaatioongelmiin. Kuten kaikki kauneushoidot, sivuvaikutukset ovat mahdollisia (punoitus, ärsytys), joten muista neuvotella ihotautilääkärin kanssa ja tehdä tutkimusta. 

Vaikka lisääntynyt pigmentaatio ei yleensä ole haitallista, tulosten näkyminen voi kestää kuukausia hoitoja, joten kärsivällisyys on avainasemassa. Hyperpigmentaatio voi myös harvoin olla oire jostain muusta sairaudesta, joten tarkista aina lääkäriltäsi ennen kuin päätät hoitosuunnitelmasta.

Muuta ihosi solawavella

Etkö ole varma mistä aloittaa? Osallistu ihokyselyymme.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

parasta kotona punaisen valon hoitoa

Punaisen valon hoidon käyttäminen ihon sävyn tasapainottamiseen

kirjoittanut Jazmine Roxas | 05. elokuuta 2023
punaisen valon terapiaa

Mikrovirrat, selitetty

kirjoittanut Andres Jimenez | 2. syyskuuta 2022
punaisen valon hoito rikkoutuneille kapillaareille

Rikkoutuneita kapillaareja on helpompi hoitaa kuin uskotkaan

Miten mikrovirta toimii?

kirjoittanut Andres Jimenez | 27. elokuuta 2022