punaisen valon hoito ruusufinniinpunaisen valon hoito ruusufinniin

5 asiaa, jotka sinun tulee tietää ruusufinnistä

kirjoittanut Andres Jimenez | 12. elokuuta 2022
yksi viidestä ihmisestä kärsii ruusufinnistä, mikä tekee siitä yhden maailman yleisimmistä ihosairauksista. Tälle tilanteelle on ominaista punoitus, tulehdus ja usein näppylät.
Joten mikä on ruusufinni? Ruusufinni on krooninen sairaus, joka aiheuttaa ihon punoitusta ja tulehdusta. Se voi myös aiheuttaa näppylöitä ja muita epäpuhtauksia. Se vaikuttaa tyypillisesti kasvoihin, mutta se voi myös vaikuttaa kaulaan, rintaan ja selkään.
Vaikka se voi vaikuttaa keneen tahansa, se nähdään yleisimmin 30–50-vuotiailla naisilla. Vaikka tähän sairauteen ei ole parannuskeinoa, niitä on hoidot saatavilla, jotka voivat auttaa hallitsemaan oireita.
ruusufinni
Jos olet yksi niistä ihmisistä tai jos tiedät jonkun, joka kärsii ruusufinnistä, on tärkeää ymmärtää, mikä tämä tila on ja miten sitä hoidetaan.
Tässä blogiviestissä käsittelemme 5 asiaa, jotka sinun on tiedettävä siitä. Selitämme, mikä aiheuttaa tämän tilan ja kuinka voit hoitaa sitä.
Keskustelemme myös joistakin ruusufinnin yleisistä oireista ja annamme vinkkejä tämän tilan hallintaan.

Ruusufinni voi laukaista useat asiat

On monia asioita, jotka voivat laukaista ruusufinnin. Nämä triggerit voivat vaihdella henkilöstä toiseen, mutta joitain yleisiä laukaisimia ovat:
 • Altistuminen auringolle
 • Kuuma sää
 • Tuuli
 • Kylmä sää
 • Kosteus
 • Harjoittele
 • Alkoholin kulutus
 • Mausteiset ruoat
 • Stressi
punaisen valon hoito rosacea
Nämä laukaisevat tekijät voivat aiheuttaa ihon verisuonten laajentumista, mikä johtaa punotukseen ja tulehdukseen. Jos sinulla on ruusufinni, on tärkeää välttää näitä laukaisevia tekijöitä niin paljon kuin mahdollista.
Voit käyttää erilaista lähestymistapaa, mutta jälleen kerran, parannuskeinoa ei ole.
Tämän tilan hallinnassa parasta, mitä voit tehdä, on välttää laukaisimia ja käyttää aina aurinkovoidetta.
Saatavilla on useita paikallisia lääkkeitä, jotka voivat auttaa vähentämään punoitusta ja tulehdusta. Näitä ovat voiteet, geelit ja emulsiot, jotka sisältävät ainesosia, kuten metronidatsolia, atselaiinihappoa ja erytromysiiniä. Valoterapia on toinen ei-invasiivinen ruusufinnilääke.
On myös suun kautta otettavia lääkkeitä, joita voidaan käyttää hoitoon se. Jotkut ovat antibiootteja, kuten tetrasykliini, doksisykliini ja minosykliini.
Lääkkeiden lisäksi on olemassa useita elämäntapamuutoksia, joita voit tehdä ruusufinnien oireiden hallitsemiseksi.

Ruusufinni voi vaikuttaa silmiin

Ruusufinni ei ole vain ihosairaus. Se voi vaikuttaa myös silmiin. Tämä tunnetaan silmän ruusufinninä.
Silmän ruusufinni voi aiheuttaa useita oireita, mukaan lukien:
 • Kuivat, ärtyneet silmät
 • Herkkyys valolle
 • Näön hämärtyminen
 • Silmien punoitus ja tulehdus
Jos sinulla on silmän ruusufinni, on tärkeää käydä silmälääkärissä. He voivat määrätä hoitoja, jotka voivat auttaa hallitsemaan oireita.
Lisäksi, jos sinulla on se, on tärkeää pitää silmästäsi erityistä huolta. Tämä tarkoittaa keinokyynelten käyttöä ja auringonvalolle ja muille kirkkaille valoille altistumisen rajoittamista.

Genetiikalla ja ympäristöllä on tärkeä rooli ruusufinnissä

Vaikka sen tarkkaa syytä ei tunneta, sen uskotaan olevan geneettisten ja ympäristötekijöiden yhdistelmä.
paras punaisen valon hoito ruusufinni
Monet tietyt geenit, jotka on yhdistetty tähän sairauteen. Ja jos sinulla on nämä geenit, saatat todennäköisemmin kehittää ruusufinniä.
Vaikka sinulla olisi tämän sairauden geenit, se ei kuitenkaan tarkoita, että saat sen varmasti. On monia ympäristötekijöitä, jotka voivat myös vaikuttaa tämän tilan kehittymiseen.
Joitakin näistä ympäristötekijöistä ovat auringolle altistuminen, kuuma sää, tuuli, kylmä sää ja kosteus.
On tärkeää muistaa, että jokaisen iho on erilainen ja mikä voi laukaista sen yhdelle, ei välttämättä laukaise sitä toiselle.
Jos sinulla on ruusufinni tai jos sinulla on riski saada tämä sairaus, voit tehdä monia asioita estääksesi sen.

Voit ryhtyä toimenpiteisiin ruusufinnien ehkäisemiseksi

Jos sinulla on riski saada tämä sairaus, on tärkeää ryhtyä toimiin sen estämiseksi. Aurinkosuojavoiteen käyttö ja auringolle altistumisen välttäminen on yksi parhaista asioista, joita voit tehdä.
Sinun tulee myös välttää kuumaa säätä, tuulisia olosuhteita ja kylmää säätä. Nämä olosuhteet voivat laukaista sen.
Sen lisäksi, että vältät laukaisimia, voit käyttää kostutinta, joka auttaa pitämään ihosi kosteutettuna. Tämä auttaa estämään kuivumista ja ärsytystä, jotka voivat laukaista taudinpurkauksen.
Stressi voi myös laukaista sen. Joten on tärkeää hallita stressitasosi. Voit tehdä tämän harjoittelemalla säännöllisesti ja harjoittelemalla rentoutustekniikoita.

Se voi olla turhauttava tila

Ruusufinniin ei ole parannuskeinoa. Siitä huolimatta on olemassa hoito- ja kotona oleviin laitteisiin jotka voivat auttaa hallitsemaan merkkejä ja oireita.
Valitettavasti se voi olla erittäin turhauttava tilanne. Oikeiden hoitojen löytäminen ja laukaisimien välttäminen voi olla vaikeaa.
Mutta asianmukaisella lääkityksellä ja hoidolla useimmat ihmiset, joilla on tämä sairaus, voivat hallita oireitaan ja elää normaalia, terveellistä elämää.
Jos epäilet, että sinulla saattaa olla se, on tärkeää mennä lääkäriin. He voivat auttaa diagnosoimaan tilan ja laatimaan korjaussuunnitelman.
Ruusufinni on etenevä tapaus, joka vaikuttaa miljooniin ihmisiin maailmanlaajuisesti. Siihen ei ole parannuskeinoa, mutta on olemassa ratkaisuja, jotka voivat auttaa hallitsemaan oireita.

Muuta ihosi solawavella

Etkö ole varma mistä aloittaa? Osallistu ihokyselyymme.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

punaisen valon hoito ruusufinniin

Ruusufinni, selitetty

kirjoittanut Andres Jimenez | 10. syyskuuta 2022
valohoito ruusufinniin

Valoterapia ruusufinniin

kirjoittanut Andres Jimenez | 26. elokuuta 2022